Променят ли се правилата за течности на летищата? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Променят ли се правилата за течности на летищата?
Автор: Peika.bg
Променят ли се правилата за течности на летищата?
Снимка: pexels

Всички обичаме да пътуваме, но опаковането на багажа определено не е сред любимите занимания на повечето от нас. Освен че трябва да съобразим куфара си с изискванията за размери на авиокомпанията, съответно трябва да се съобразим и с количеството дрехи, трябва да обърнем внимание и на течните продукти, които носим, ако не искаме да се озоват в кофата за боклук на летището.

Всички знаем правилото за контейнери до 100 мл, опаковани в найлонов плик с цип. Пресипването на продукти, купуването на травел сайз опаковки и т.н. е изключително досадно. Но задава ли се края това досадно правило? 

Променят ли се правилата за течности на летищата?
Снимка: pexels

Този закон е приет през ноември 2006 година и вероятно е предотвратил много туристически атаки, но изглежда вече има по-модерни и надеждни начини за предотвратяване на подобни инциденти.

Променят ли се правилата за течности на летищата?
Снимка: pexels

Скоро няма да бъдем принудени да избираме между носенето на нашия гланц за устни, крем за след слънце или спрейове с висок SPF, тъй като лимитът от 100 мл течности на летищата ще се промени.

Благодарение на новите подобрения в сканирането за сигурност, правителството на Обединеното кралство обяви през декември 2022 г., че правилата за сигурност на летищата за течности и артикули като лаптопи ще бъдат премахнати през 2024 г. Тези нови промени означават, че ограниченията от 100 мл ще се променят и пътниците ще имат право да пренасят 2 литра течности и също така означава, че няма да се налага да се бавим на опашката, докато извадим лаптопите, таблетите и другите електронни устройства от чантите си при охраната на летището.

Променят ли се правилата за течности на летищата?
Снимка: pexels

Правителството на Обединеното кралствопостави краен срок за повечето летища в Обединеното кралство да преминат към новите промени, като инсталират нови най-съвременни 3D скенери, които показват по-подробно съдържанието на чантите. Летище Лондон Сити вече направи замяната и е водеща с новите промени, които влязоха в сила на 8 март 2023 г. Предстои това да се случи със всички летища в страната, а най-вероятно след това тенденцията ще премине и към останалата част на света. 

Очакваме това с нетърпение, но дотогава ще продължим да следваме правилото за опаковки до 100 мл. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин