Събития през март 2015 – по света и у нас - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития през март 2015 – по света и у нас
Автор: Мария Ангелова
Събития през март 2015 – по света и у нас

С месец март идва не само пролетта, но и желанието ни за излизане на слънце. Много от събитията през предстоящия месец са на открито, танцува се, пее се, яде се – истински празник за душата! Отбележете достойно месеца на мартениците, жените, Освобождението и Първа пролет.

*

Кукери в Стара Загора

1 март, Стара Загора

Над 800 атрактивни и щумни кукери от 17 групи от България и чужбина ще изпълнят улиците на Стара Загора на 1 март. Подробности за фестивала на маскарадните игри в Стара Загора.

*

Песпонеделник – кукери в Широка лъка

1 март, Широка лъка

Отправете се към приказното родопско село Широка лъка, за да станете свидетели на ежегодния кукерски фестивал, носещ името Песпонеделник. Провежда се в неделя въпреки наименованието си. Подробности за Песпонеделник.

*

Честване на 3 март на връх Шипка

3 март, Шипка

Всяка година 3 март се отбелязва тържествено на връх Шипка. Вижте програмата за 3 март на Шипка тази година.

*

Представяне на пътеводителя "50 места, които да посетите в България през 2015 г."

5 март - Пловдив

6 март - Стара Загора

Елате да се запознаем, да си говорим за пътешествия, за непознати дестинации в България. Ще представим пътеводителя на Peika.bg "50 места, които да посетите в България през 2015 г.". Ще бъдем в книжарниците на Сиела в Мол Пловдив (подробности за събитието тук) и в Park Mall в Стара Загора – подробности за събитието тук.

*

Автомобилно изложение в Женева

5-15 март, Женева

Вижте най-новото в технологиите и лукса на автомобилното изложение в Женева! Задължителна спирка за всеки любител на високите скорости. Научете повече за изложението в Женева.

*

Холи - индийски фестивал на цветовете

6 март, Индия

Станете част от най-цветния и забавен фестивал на света, по време на който по улиците на индийските градове всички се поръсват с прах във всички цветове на дъгата. Според вярванията - за здраве и хубава година. Подробности за фестивала Холи (+галерия със снимки).

*

Новите правила на играта - комедия в Нов театър - НДК

7 март, София

Нов театър - НДК представя своята нова премиера, показвайки на зрителите „Новите правила на играта”. Пиесата е абсурдна комедия за правилата, по които живеем, опитваме се да спазим или прескочим, за да спечелим в играта, наречена Живот. Подробности за представлението в Нов театър - НДК.

*

Секс без захар - моноспектакъл

8 март, София

„Секс без захар“ е пиеса, написана от италианската актриса и драматург Франка Раме и нобеловия лауреат Дарио Фо. В този спектакъл няма голи сцени, няма секс, но има много смях с усещането за горчивина. Подарък за 8-ми март, моноспектакълът на Елена Атанасова можете да гледате в Нов театър НДК - подробности за "Секс без захар".

*

Lamb на живо в София

8 март, София

Феновете на нетрадиционното електронно звучене ще могат да чуят на живо английското дуо Lamb, което идва в София, за да представи новия си албум Backspace Unwind. Датата е 8 март, когато Студио Орфей ще приюти един мистериозен и дълбоко емоционален музикален концерт. Повече за концерта на Lamb.

*

Линията на боговете - ски и сноуборд състезание

14 март, ски зона Добринище

Линията на Боговете е зимно състезание за любители скиори и сноубордисти. Състезанието ще бъде проведено на различни етапи, като всяка задача ще има забавна и полезна насоченост. Почитателите на зимните спортове ще се забавляват заедно и ще работят в екипи като прилагат основни техники за оцеляване в планината. Повече за състезанието Линията на боговете.

*

Сезонът на лалетата в Кукенхоф

20 март - 18 май, Холандия

Тези изумителни градини с лалета край холандския град Лисе са отворени само 2 месеца годишно. Разгледайте милиони как цъфтят милиони луковици, засадени на ръка, по време на сезона на лалетата в Кукенхоф

*

Спектакъл за възрастни "Страх"

26 март, София

Старозагорският Държавен куклен театър гостува на Младежкия театър "Николай Бинев" със спектакъла за възрастни "Страх". Научете повече за концепцията и самия спектакъл

*

Куклен театър "Жабокът-цар"

28 март, София

Старозагорският куклен театър представя постановката "Жабокът-цар" по Братя Грим на сцената на Театрална работилница Сфумато. Научете повече за постановката на Дарин Петков.

*

От киноцентъра до музейната витрина - изложба

До 30 април, Смолян

В историческия музей „Стою Шишков“ - Смолян гостува изложба „От киноцентъра до музейната витрина“ (реквизит от филма „Капитан Петко войвода“ и вещи на кинооператора Димо Коларов) на Исторически музей-Попово. Научете повече за това какво можете да видите в изложбата "От киноцентъра до музейната витрина".

*

Немски порцеланови кукли от 19-и век - изложба на Петър Еневски

До 1 юни, София

Арт-къща „Куклите” ви кани на уникална за България изложба – на порцеланови кукли, изработени във фабриките на Германия през 19-и  и началото на 20-и век. Повече информация за изложбата на немски порцеланови кукли.

*

Габровски шеги

До 30 април, Габрово

Откъде идват габровските шеги и кои са първите, превърнали града в Столица на смеха? Изложбата "Габровски шеги" е посветена на 155 години от обявяването на Габрово за град. Подробности за изложбата

*

Вижте всички събития през март - в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин