Топ 10 средиземноморски дестинации - цветна Малта - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 10 средиземноморски дестинации - цветна Малта
Автор: Peika.bg
Топ 10 средиземноморски дестинации - цветна Малта
Снимка: pixabay

Кажете думата Средиземно море и веднага вероятно ще си помислите за искрящи лазурни води и дълги участъци от златни пясъци, окъпани в блестящо слънце. Не е лош образ за създаване и определено такъв, който ще ви накара да копнеете да стегнете багажа си и да излетите за средиземноморска ваканция. Но там има много повече от синьо море, плажове и слънце.

Средиземноморието или Средиземно море, както често се съкращава, определя група от двадесет и една държави. Всяка страна е уникална и има своя собствена отличителна култура. С толкова много различни дестинации, от които да избирате, не е лесно да решите коя е идеалната за вашата почивка.

В тази поредица от статии можете да разгледате десетте най-добри места по средиземноморието и подробности за това какво прави всяко едно от тях специално. Четете статиите една след друга и скоро ще имате страхотни идеи за следващата си почивка.

10. Малта

Ако търсите средиземноморска дестинация, която можете да разгледате изцяло по време на ваканцията си, тази страна може да бъде тази, която да изберете. Малта, остров в Средиземно море, има повърхност от малко над сто и двадесет квадратни мили, така че всичко, което искате да видите и направите там, ще бъде в сравнителнa близост. Това е най-големият остров от трите обитаеми и множество необитаеми, които образуват Малтийския архипелаг, но се нарежда като десетата най-малка държава в целия свят.

Друг голям плюс е, че въпреки че Малта има свой собствен език – малтийски, английският е официалният втори език и се говори почти навсякъде. Трябва да се каже, че за такъв малък остров наистина има всичко. Ако искате плажни курорти с възможности за забавление, тогава Mellieha Bay, Golden Bay или град Будиба са идеални. Валета, оградената със стени столица от 16-ти век, е пълна с музеи, огромни църкви и обществени градини. Вземете водно такси от пристанището на Валета през залива и ще се почувствате така, сякаш сте се върнали назад във времето, докато изследвате невероятните градове-крепости, наречени Трите града.

Топ 10 средиземноморски дестинации - цветна Малта
Снимка: pixabay

Има редовни фериботни услуги от Валета до Гозо и Комино. Гозо е малтийски остров, известен със своите традиционни майсторки на дантела и вино. Посетете Комино, за да видите природното чудо, Синята лагуна. Забавен ден може да се проведе в Popeye Village; старо село, превърнато в тематичен парк. За нощен живот в стил Ибиса вижте Paceville в залива St Julian на североизточното крайбрежие на Малта.

Топ 10 средиземноморски дестинации - цветна Малта
Снимка: pixabay

Кога да посетите Малта?

Малта е благословена с приятен средиземноморски климат. През лятото температурите са високи, както и влажността. В средата на лятото, юли и август можете да очаквате средно около 30°C. Пролетта и есента са с по-ниски температури, но заедно с тях ще има и превалявания от дъжд. През зимата, от ноември до края на февруари, може да бъде комфортно от 15°C до 18°C, което е идеално за разглеждане на забележителности и опознаване.

Защо да посетите Малта?

Малта е фантастична страна, която, освен че има някои невероятни плажове, е богата на културни дейности и има някои великолепни природни чудеса. Освен това е сравнително икономично място за посещение. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин