Топ 5 на университетите за дизайн в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 5 на университетите за дизайн в света
Автор: Peika.bg
Топ 5 на университетите за дизайн в света
Снимка: wikimedia

Вие сте амбициозен дизайнер, който иска да окаже влияние в тенденциите? Искате ли да посещавате университет, който не само ще продължи образованието ви, но и ще ви позволи да създадете връзки и приятели за цял живот? Ако е така, имаме няколко предложения за вас.

В тази публикация ще обсъдим 5-те най-добри университета за дизайн в света.

Тези университети са известни не само с отличните си дизайнерски програми, но и са популярни сред студенти, които искат да учат архитектура, графичен дизайн или моден дизайн. За да ви помогнем да започнете търсенето си, ние съставихме списък с някои от най-добрите университети за дизайн в света. Независимо дали се интересувате от моден дизайн или интериорна архитектура, тези места със сигурност ще отговорят на нуждите ви и ще надминат очакванията ви.

Топ 5 на университетите за дизайн

1) Кралският колеж по изкуства в Лондон

Топ 5 на университетите за дизайн в света
Снимка: pixabay

Кралският колеж по изкуствата, известен още като RCA, е едно от най-добрите места в света за изучаване на дизайн. Разположен в Лондон, този колеж привлича студенти от цял ​​свят. Обявен е за едно от най-добрите училища по дизайн в света от The Guardian, Times Higher Education и много други изтъкнати издания.

RCA е институция само за следдипломна квалификация, което означава, че само студенти, които вече са завършили бакалавърската си степен, могат да кандидатстват. Студентите могат да избират от пет различни специалности в RCA, включително моден и текстилен дизайн, архитектура и визуални изкуства, продуктов дизайн и фотография. RCA също така предлага разнообразие от магистърски степени в области като арт терапия, дизайн проучвания и какво ли още не.

2) The Domes Academy в Милано

Академията Domes, разположена в Милано, е едно от най-добрите училища за дизайн в Европа. Предлага широка гама от програми по моден дизайн, интериорна архитектура и дизайн, продуктов дизайн и още. Училището е създадено през 1911 г., което го прави едно от най-старите училища за дизайн в света. Той има силен акцент върху научните изследвания, което означава, че студентите винаги работят върху нови и вълнуващи проекти.

Академията Domes е силно конкурентна, а процесът на кандидатстване е строг. След като бъдат приети, студентите могат да очакват висококачествено образование от първокласно училище по дизайн. Училището предлага три различни специалности: моден дизайн, интериорна архитектура и продуктов дизайн. Предлагат се и няколко различни магистърски програми, включително една по култура, комуникация и образование. Domes Academy е едно от най-добрите дизайнерски училища в Европа за модни дизайнери. Също така е популярен избор за студенти, интересуващи се от архитектурен дизайн и визуална комуникация.

3) The Netherlands’ Utrecht University

Топ 5 на университетите за дизайн в света
Снимка: wikimedia

Известен още като UU, университетът в Утрехт е едно от най-добрите училища за дизайн в света. Той съществува от 15 век, което го прави един от най-старите университети в света. Това е първият университет, който предлага курс по архитектура. Архитектурната програма на UU се счита за една от най-добрите в света. Той е класиран на първо място в световната класация за архитектура, съставена от базираното във Вашингтон издание The Wall Street Journal.

UU предлага голямо разнообразие от степени, свързани с дизайна, включително архитектура, интериорна архитектура и дизайн и мода. Студентите могат да избират да специализират в една от следните области: архитектура, визуална комуникация и индустриален дизайн. Предлагат се и различни магистърски степени, като магистърска степен по архитектура.

4) Cole National Supérieure des Arts Decorates в Париж 

Топ 5 на университетите за дизайн в света
Снимка: wikimedia

Cole National Supérieure des Arts Decorates, или накратко ENSA, е едно от най-добрите училища за дизайн във Франция. Това е и едно от най-старите училища по дизайн в света, създадено през 1896 г. ENSA е публичен университет, разположен в Париж, което го прави много популярен избор за студенти в цяла Европа.

ENSA предлага три различни специалности: моден дизайн, интериорна архитектура и визуална комуникация. Специалността по вътрешна архитектура е мултидисциплинарна програма, която обхваща и аспекти на продуктовия дизайн и архитектура. Въпреки че университетът не предлага бакалавърска програма, той е отлично място за получаване на следдипломна степен. Процесът на кандидатстване е строг и студентите трябва да представят впечатляващо портфолио, за да бъдат разгледани за прием.

5) The Rotterdam University of door de Kinston

Rotterdam University of door de Kinston, или просто door de Kinston, е едно от най-добрите училища по дизайн в Холандия, простете Нидерландия. Той е широко смятан за един от най-добрите университети за обучение по дизайн в Европа.

The Door de Kinston съществува от 19 век, което го прави една от най-старите дизайнерски школи в света. Предлага три различни дизайнерски специалности: моден дизайн, интериорна архитектура и визуална комуникация. Има и няколко различни магистърски степени, включително една по дизайн.

Заключение

Кралският колеж по изкуствата в Лондон, Domes Academy в Милано, холандският университет в Утрехт, парижкият Cole National Supérieure des Arts Decorates и Ротердамският университет на Door de Kinston са само някои от най-добрите университети за дизайн в света. Тези институции предлагат широка гама от програми в различни области, свързани с дизайна.

Те са популярни и сред студентите, които искат да учат архитектура, графичен дизайн или моден дизайн. Ако се интересувате от придобиване на степен по архитектура или дизайн, може би си струва да помислите за едно от тези училища. Те са едни от най-добрите места в света за студенти, които искат да учат дизайн.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин