Улицата на цветните чадъри в Португалия - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Улицата на цветните чадъри в Португалия
Автор: Peika.bg
Улицата на цветните чадъри в Португалия
Снимка: instagram

Търсите дестинация, достойна за Instagram? Не търсете повече от  улица Umbrella  в Агуеда, Португалия

Тази зашеметяваща инсталация постави отдалечения град Агуеда на картата и сега привлича хиляди посетители от всички краища на света.

Раждането на улица Umbrella

Всичко започна през 2011 г., когато португалската дизайнерска фирма Impactplan (тогава известна като Sextafeira) си сътрудничи с местното правителство, за да създаде малка инсталация на тясна улица в Агуеда. Вдъхновена от емблематичния детски герой Мери Попинз и нейния магически чадър, инсталацията включва стотици цветни чадъри, окачени над улицата. The Umbrella Street беше незабавен хит и с възхода на социалните медии и блоговете бързо стана viral. Снимки на тази оживена улица се разпространиха като горски пожар в целия интернет. С течение на времето Umbrella Street стана още по-голяма атракция, привличайки туристи от цял ​​свят. Инсталацията се превърна в  символ на Агуеда и местна гордост, като жителите гордо показват чадъри на балконите си или слагат шапки с чадъри.

Успехът на Umbrella Street вдъхнови подобни инсталации в други градове, от Сан Хуан до Париж, Мадрид и Лондон. Но нека бъдем честни: нищо не може да се сравни с оригинала в Agueda. Ако попаднете в Португалия, не забравяйте да добавите това бижу към маршрута си. Вашите последователи в Instagram ще ви благодарят.

Проектът Umbrella Sky: Лятно издание

Знаете ли какво е по-лошо от това да пропуснете улица Umbrella в Агуеда? Пристигане там през времето без чадър! Така че планирайте посещението си между 1 юли и 30 септември. През тези месеци проектът Umbrella Sky е в разгара си и цветни чадъри са изложени на улиците Luís de Camões, Vasco da Gama, Jornal Soberania do Povo и José M. Veloso. Доверете ни се, ще се почувствате сякаш се разхождате през страната на чудесата на дъгата!

Ако посетите през първите три седмици на юли, ще участвате и във фестивала на изкуствата на Агуеда agitÁgueda. Този фестивал е пълен с всякакви събития, от епични концерти и DJ изпълнения до оживени паради и творчески работилници. И всяка година организаторите на AgitÁgueda показват нови инсталации на уличното изкуство, които ще ви оставят в страхопочитание. Тук можете да намерите инсталационната карта на фестивала.

Стигане до улица Umbrella в Агуеда

Агуеда се намира в западната част на Португалия и е лесно достъпен с кола или обществен транспорт от всички големи градове в Португалия.

С кола: Ако шофирате, най-близкият град е Авейро, разположен само на 20 км. Друга популярна туристическа дестинация в Португалия, Коимбра, е на 50 км. Можете също да шофирате от два големи града в Португалия: Агуеда се намира на 75 км от Порто и на 250 км от Лисабон

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин