В Швейцария с деца- 7 неща, които можете да правите - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В Швейцария с деца- 7 неща, които можете да правите
Автор: Peika.bg
В Швейцария с деца- 7 неща, които можете да правите
Снимка: Unsplash

Тази позорно девствена и подредена страна е по ирония на съдбата мястото, където да си изцапате ръцете, да навиете крачолите на панталоните си и да гребете с пълни шепи от живота. 

Подходяща ли е Швейцария за деца?

Това е многоезична, добре организирана дестинация: Швейцарският туризъм и местните туристически офиси имат много информация за подходящи за семейството забележителности, дейности и обиколки за всички възрасти, музеи, фестивали и други. 

Безпроблемният и добре организиран обществен транспорт е още една причина да вземете децата със себе си. Придвижването е изключително лесно, дори когато сте с деца. 

Съоръженията за смяна на пелени, детските площадки и количките под наем са доста широко разпространени. 

Швейцарците не понасят особено добре шума. Кантоните определят своите собствени законни „тихи часове“, но от 22:00 до 6 сутринта и през целия ден в неделя обикновено е времето, когато трябва да се пази тишина.

Къде в Швейцария е най-добре да отидете, ако сте с деца?

За забавления на открито и много приключения помислете за семейна почивка във Вале или Граубюнден. През лятото и зимата и двата региона осигуряват много дейности на открито под формата на ски и други зимни спортове от световна класа, ходене и туризъм, колоездене, планинско колоездене, каяк, рафтинг и много други приключенски спортове.

С изключително уникални и практични музеи като Chaplin’s World, Alimentarium и Олимпийския музей в Лозана, регионът на Женевското езеро е идеален за семейства с тийнейджъри.

Най-добрите неща за правене в Швейцария с бебета и малки деца

Отседнете във ферма и спете в плевня

Настаняването в швейцарска ферма е незабравимо приключение. Носете си спални чували, фенери и жажда за свеж алпийски въздух, звездно небе и прясно снесени яйца за закуска.

Ски в зимните курорти

Родители и малки деца (от 3 до 8 години) могат да се движат по добре поддържани писти за тобоган и алпийски влакчета върху сняг и релси – тези в Давос, Ле Диаблере, Интерлакен и Гринделвалд са легендарни. Спускането по швейцарските склонове несъмнено ще се запечата в съзнанието ви.

Посетете шоколадова фабрика

Обиколете шоколадова фабрика, за да научите как се прави най-известния шоколад в света. 

Следвайте тематична пътека

Внесете забавление и веселие в една иначе „скучна“ разходка в планината с подходяща за деца тематична пътека. 

Най-добрите неща за правене с тийнейджъри в Швейцария

Отидете да плувате

Скачането от мостове и носенето надолу по течението през града ще ви помогне да опознаете мястото по-добре. В швейцарските Алпи през лятото се потопете в чистите като сълза изумрудени езера.

Вземете билети за някой от фестивалите в Швейцария

Състезания с прасета в Клостерс, борба с крави в Мартини и други, фестивалите в Швейцария са лудо забавни. За по-големи тийнейджъри купете билети онлайн месеци предварително за водещите музикални фестивали в страната. 

Хванете вълната

Това няма да бъде най-доброто сърфиране в света, но със сигурност е сред най-неочакваните – а когато имате сърдити тийнейджъри, които трябва да развеселите, на кого му пука! 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин