Забавление, танци и още нещо - танцовият фестивал на остров Сентоса, Сингапур - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Забавление, танци и още нещо - танцовият фестивал на остров Сентоса, Сингапур
Автор: Елена Исаева

Остров Сентоса, или наречен още Островът на удоволствиятае много красив малък остров, разположен в Централен Сингапур, популярен туристически курорт, където годишно отсядат над 20 милиона туристи. Той има повече от уникални плажове, прекрасна местна кухня и много интересни традиции и най-различни фестивали.

Тук има всевъзможни места и съоръжения за забавления, които могат да задоволят всеки вкус и предпочитания на малки и големи – паркове за забавление, аквариуми, високи кули, симулатори за летене и какво ли още не. А тук, на острова се намира и един от най – големите океанариуми в Азия.

Забавление, танци и още нещо - танцовият фестивал на остров Сентоса, Сингапур
Снимка: pixabay.com

 

Тук е мястото, където в Лагуната на делфините, можете да гледате шоуто на розовите делфини, или да отидете в увеселителния парк и да се качите на някое от влакчетата на ужасите, или пък да дойдете през месец декемри, за да участвате в красиявия танцов фестивал "Зоукарт“. Това е най – грандиозният подобен празник в цяла Югоизточна Азия, привлича също така туристи и от Австралия, Европа и САЩ. Провежда се през месец декември, на плажа Силосо, който е разположен в южната част на острова.

Самият празник е организиран от най – известния клуб в Сингапур „Зоук“, който е създаден през 1991 г., и който допринася за развитието на културата в страната. През 2000 г., когато за пръв път е проведен празникът, се събират над 9 000 души, докато до наши дни вече бройката им е над 30 000 души.

Забавление, танци и още нещо - танцовият фестивал на остров Сентоса, Сингапур
Снимка: pixabay.com

Празненството започва в ранни зори с много танци, музика и огромна доза весело настроение. Участниците танцуват в различни музикални стилове – хип – хоп, транс, хаус, джъмбо – джъмбо под строгото и зорко наблюдение на най – добрите диджеи. Организацията за фестивала започва да тече от много рано. Изграждат се редица сергии, които предлагат храна, всякакви вкусотии, наслада за сетивата и душата, разпъват се палатки за масаж,  всякакви други глезотии за почивка и релакс. Желаещите да получат такъв тип услуга са много, но масажистите и хората, които изпълняват тези дейности успяват да удовлетворят желанията и капризите на всички. 

Танците продължават цяла нощ, та ак до зори. По – запалените поддръжници на празника, остават верни до края на фестивала, в едно с тълпата те пеят и танцуват заедно, разказват си интересни случки и анекдоти, разменят си рецепти за ароматните, добре изглеждащи, приготвени от тях храни и деликатеси. Нощта се озарява от приказна цветна феерия от фойерверки, а настроението се вдига от диджеите на макс.

Забавление, танци и още нещо - танцовият фестивал на остров Сентоса, Сингапур
Снимка: pixabay.com

Ако ви се танцува на брега на морето, особено ако имате по – добра подготовка за това, то отидете в Сингапур и се полюбувайте на професионализма и любовта на местните към това изкуство. Събуйте се боси и се слейте с тълпата по плажната ивица, слушайки приспивния шепот на морските вълни. Ще почувствата страхотен прилив на свежа енергия и свобода. Мястото е много зареждащо, а самият фестивал е просто уникален и няма как да не му се насладите напълно. Островът е като изваден от някоя картичка. Няма да съжалявате, ако го посетите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин