Зоопаркът на Барселона - защо си струва да го посетите - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Зоопаркът на Барселона - защо си струва да го посетите
Автор: Peika.bg

Зоологическата градина в Барселона е една от основните атракции на града, обичана както от деца, така и от възрастни.

Това е една от най-старите зоологически градини в света и гъмжи от посетители от 1892 г. насам. Легендарна част от Барселона и класиран сред най-добрите зоопаркове в страната, той е бил дом на първата в света горила албинос на име Снежинка в продължение на 40 години и е имал първият делфинариум в Европа.

Зоопаркът се гордее не само със стотици видове животни, птици, насекоми, влечуги, бозайници и риби, но и с отлични хуманни съоръжения. Любовта към природата оживява тук с около 5500 животни от 400 различни вида и повече от 1300 дървета и друга флора от 330 ботанически вида! Отдаден на опазването на флората и фауната на страната, зоопаркът на Барселона е безопасно и щастливо местообитание за тези същества.

История

Историята на този зоопарк започва преди 120 години. Струва си да се спомене, че входът бил безплатен в първите дни, въпреки че били организирани търгове за животни и продажби на яйца, за да се финансира поддръжката му. 

Тогава в зоологическата градина имало много екзотични животни, като дромадери (едногърба камила), щрауси и слон. Слоницата, женска на име Джулия, станала истинската звезда, защото по това време слоновете били почти непознати за хората в града.

Мизерията и гладът по време на Гражданската война и следвоенните години означавали, че много животни умирали, включително известната Джулия, и това от своя страна води до упадък на зоопарка. Въпреки това икономическото възстановяване през следващите десетилетия води до увеличаване на броя на видовете и съоръженията били значително подобрени. Оттогава зоопаркът в Барселона се разраства във всеки смисъл и се превръща в европейски еталон.

През последните десетилетия зоологическата градина се превърна от място за показване на животни в изследователски, учебен и образователен център. Днес разполага с модерни съоръжения и се грижи за хуманното отношение към животните, които вече наброяват над 2000. Сред многото съоръжения някои се открояват, като галерията на приматите, съоръжението за комодски дракон, палмовата горичка с нейните волиери и мястото за делфини.

Как се стига? 

Зоопаркът в Барселона е място, което задължително трябва да включите в списъка си. Стига се лесно, с помощта на градски транспорт, и можете да прекарате цял ден там. Единственото условие, ако не искате да чакате на опашка, е да си купите билет онлайн предварително. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин