“Имате ли хладилници в Европа?” и още забавни бисери на американски туристи по света - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
“Имате ли хладилници в Европа?” и още забавни бисери на американски туристи по света
Автор: Peika.bg
“Имате ли хладилници в Европа?” и още забавни бисери на американски туристи по света

Често се шегуваме с това, че голяма част от американците нямат особено добри познания по география и история. Дали се дължи на образователната им система или поради факта, че смятат своята култура за тази, които движи света, не знаем. Но мъдри хора са казали, че стереотипите са измислени с причина.

Когато жителите на САЩ излязат извън своята държава, в повечето случаи не са наясно как точно функционира останалият свят. А това ражда много забавни случки и бисери от тяхна страна.

Потребителка в TikTok на име Elisheva подбира коментари на свои последователи, които са имали сблъсък с американски туристи и смешните им изказвания. Нека видим кои са най-добрите:

“Живея в Нова Зеландия и имах състудентка от САЩ за един семестър. Тя беше изключително объркана от факт, че ние не празнуваме 4 юли. За нея беше ясно, че това е американският национален празник, но все пак смяташе, че целият свят трябва да отбелязва Деня на независимостта на САЩ.”

“Работех в катедралата Кентърбъри преди 30 години. Един американец дойде да пита дали може да се снима със св. Анселм… и нямаше предвид иконата.”

“Случвало се е американски турист да се опитва да влезе в къщата ми докато излизам, мислейки си, че е музей. Живея в Норвегия.”

“Имате ли хладилници в Европа?” и още забавни бисери на американски туристи по света

“Летище някъде в Азия: Американски турист пита защо трябва да чака на опашка за чужденци при положение, че не е чужденец.”

“Когато училището ми организира програма за обмен на студенти през 90-те, получихме видео с въпроси от американските студенти. Те включваха “Имате ли хладилници в Европа?”, “Как върви войната?”, “И при вас ли небето е синьо?”.”

“Американка ми каза, че произнасям собственото си име грешно. Тя смяташе, че знае по-добре, тъй като нейният прапрадядо е живял в Шотландия.”

“Работех в хотел в северната част на Норвегия. Имахме американски туристи, които се вбесиха, че не можем просто да изключим слънцето в полунощ, за да могат да спят.”

“14-годишно момче се оплакваше, че не може да прочете пътеводителя на Лондонската кула, защото бил написан на английски, а не на американски.”

“Имате ли хладилници в Европа?” и още забавни бисери на американски туристи по света

“Оплакваха се, че Колизеумът не е завършен и не са успели да видят гладиаторските битки.”

“В мексикански курорт, американски турист искаше да говори с управителя на хотела, защото не разбираше защо всички му казват “Hola”. След това той му обясни, че това означава “Здравей”.”

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин