70 години Национално училище за музикално и танцово изкуство Добрин Петков - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
18
70 години Национално училище за музикално и танцово изкуство Добрин Петков
ДАТА: Oт 18 Септември 2015 до 21 Ноември 2015 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
70 години Национално училище за музикално и танцово изкуство Добрин Петков

Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" - Пловдив през 2015 година отбелязва 70 години от основаването си.

През цялата година ще се организират различни събития по повод годишнината. Ето и някои от тях:


18 септември 2015 г.
НУМТИ "Добрин Петков" представя в зала "Съединение" (Исторически Музей Пловдив) на 18 септември от 18:00 ч, във връзка с честването на тържествения 70-годишен юбилей на училището, концерт на две световноизвестни пловдивски концертиращи артистки, разнасящи по земното кълбо славата на Пловдив и Пловдивското музикално училище:

Елмира Дърварова (цигулка) - първата и единствена жена-концертмайстор в историята на Метрополитен Опера, както и първата и единствена жена-концертмайстор сред най-елитните оркестрови организации в целия Ню Йорк - възпитaничка на Пловдивското Музикално училище и бивш първи концертмайстор на Пловдивската Филхармония от златната ера на Добрин Петков, свирила под палката на най-великите диригенти на нашето време, включително легендарните Херберт фон Караян и Карлос Клайбер;

и

Мария Широколийска (контрабас) - първата и единствена жена-победител в прочутия международен конкурс за контрабас на името на Джовани Ботезини, както и първата и единствена жена-водач на контрабасите в Националния Оркестър на Франция в Париж ---възпитaничка на Пловдивското Музикално училище, любимка на прочутите диригенти Рикардо Мути, Курт Мазур и Сейжи Озава!


25 септември 2015 г.
Тържествено честване на 70 години от основаването на Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" - Пловдив.

Заповядайте на 25 септември от 16:30 ч. в двора на училището (ул. "Иван Вазов" 23) на откриването на портретен барелеф на патрона на училището Добрин Петков и от 18:00 часа в залата на Дома на културата "Борис Христов" (ул. "Гладстон" 15) на тържествения юбилеен концерт. В програмата участват симфоничният оркестър и смесеният хор на училището и солисти ученици, диригент Пламен Първанов.


Повече информация тук.


1-5 октомври 2015 г.
Международен конкурс за камерна музика "Пловдив"
47 участници от десет държави ще се състезават тази година във Втория международен конкурс за камерна музика "Пловдив". Конкурсът ще бъде открит на 1 октомври от 18:30 часа в Балабановата къща с концерт на квартет "Акме" (Полша) - победител в първото конкурсно издание през 2014 г.
Конкурсните прослушвания, открити за публика, ще се проведат от 2 до 5 октомври в Аулата на НУМТИ "Добрин Петков".  Тържественото награждаване и гала концертът на лауреатите ще се състоят на 5 октомври от 16:00 ч. в зала "Съединение" на Исторически музей - Пловдив.


18-21 ноември 2015 г.
Конкурс за млади изпълнители на оркестрови инструменти "Добрин Петков"
Категория: Духови инструменти
Аула - НУМТИ "Добрин Петков"

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин