Черна гора - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Черна гора
Пътешествия за Черна гора
Едно от най-красивите места в Черна гора – това е невероятният манастир Острог, изсечен в скалите, със своите ослепително бели стени на фона на...
Черна гора
Черна гора - една от най-добре пазените тайни на Балканите, е сгушена между Хърватия, Босна и Херцеговина и Албания. Черна гора си остава до голяма...
Черна гора
Информация за Черна гора
Столица: Подгорица
С какви пари: Евро
Часова зона: -1
На какъв език: Официалният език е черногорски. Албанският е често срещан. В Подгорица и крайбрежните райони мнозина владеят английски и италиански, но езиците не са разпространени на север. Често по-възрастните говорят немски.
Най-добро време: Ако искате да избегнете туристическите тълпи, пролетта и есента са най-доброто време да посетите страната. Лятото е чудесно както в планините, така и по крайбрежието, но по това време резервациите са задължителни и цените са относително по-високи.
Пазаруване: През седмицата магазините работят от 9 до 21 часа, а в събота – от 8 до 15 часа. Хранителните магазини отварят в 6 часа. Откритите пазари в страната винаги предлагат свежи плодове и зеленчуци, прясно сирене, месо и риба. Разгледайте месните бижута и традиционното изкуство.
Религия: Предимно православни християни, със значителен процент мюсюлмани
Абонирайте се за нашия бюлетин