Чети с мен - масово четене в парка - България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
06
Чети с мен - масово четене в парка
ДАТА: 06 Юни 2015 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Чети с мен - масово четене в парка
Източник: Photl

България обича книгите! Затова широка група от организации, свързани с четенето и грамотността, реши да инициира национална кампания "Чети с мен", която да затвърди тази представа и да направи още една крачка напред! 


Първото издание на кампанията се проведе през 2014 г. в Борисовата градина в София и в стотици библиотеки и читалища в цяла България. През 2015 г. Чети с мен ще се проведе на 6 юни, като основната локация в София ще бъде Градската градина пред Народен театър "Иван Вазов".


По традиция от любимите си книги четат популярни личности - писатели, музканти, артисти, художници, а като част от програмата в столицата ще бъде организирано ателие "Нарисувай си приказка" и специално издание на "Пощенска кутия за приказки". 

Екипът на фондация "Детски книги" ще подготви специална програма за деца, а www.AzCheta.com - Аз чета, сайтът за твоята книгапредизвиква всички малчугани да дойдат маскирани като любимите си литературни герои.

"Чети с мен" е Инициатива на президента на Република България Росен Плевнелиев и се организира с подкрепата на Столична община, Министерство на образованието, Асоциация "Българска книга", Съюза на народните читалища, Българска библиотечно-информационна асоциация, фондациите "Глобални библиотеки" и "Детски книги" и сайтовете "Аз чета", "Книголандия" и Love Theater.  


Очаквайте подробности за кампанията!

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин