Детски уикенд с порадък зъб от акула и лекция на младши стажант Тео Димов в зала „Динозаври“ на РПНМ-Пловдив - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
15
Детски уикенд с порадък зъб от акула и лекция на младши стажант Тео Димов в зала „Динозаври“ на РПНМ-Пловдив
ДАТА: Oт 15 Януари 2022 до 16 Януари 2022 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Детски уикенд с порадък зъб от акула и лекция на младши стажант Тео Димов в зала „Динозаври“ на РПНМ-Пловдив

На 15.01.2021 (събота) от 11:00 в зала „Динозаври“ ще се проведе открита лекция на най-новия младши стажант в Регионалния природонаучен музей – Пловдив - Тео Димов. Тео е на 9 години и за пръв път ще представи пред публика своята интереснa лекция за периода Креда, чрезкоято ще запознае любителите на динозаврите с някои емблематични представители, обитавали Земята по това време. Интересите на Тео включват палеонтология, рисуване, всичко свързано с природата и нейното опазване.


Образователното събитие е част от поредния детски уикенд в музея, който ще продължи ипрез двата почивни дни - 15 и 16.01.2022. Подобно на предходните инициативи, малчуганите до 7-годишна възраст отново ще посещават Експозицията безплатно и ще получават специален подарък – зъб от акула.


* Акулите подменят зъби през целия си живот - те разполагат с до 15 реда зъби,като всеки счупен бива подменен с нов от задния ред. Това означава, че през живота си една акула сменя около 20 000 зъба. Причината за честата загуба на зъби при акулите е, че зъбите нямат корени, които да ги придържат здраво към челюстта.


Екипът на РПНМ - Пловдив планира и през новата 2022-та година да продължи организирането на детски уикенди на различни теми, както и на още много образователни инициативи за деца и възрастни, свързани с новия експозиционен модул „Динозаври“, както и с цялата научна колекция на културната институция.


Напомняме, че в музея се допускат само лица със зелен сертификат (изключение правят децата до 18 години) и при строго спазване на противоепидемичните мерки.  

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин