Drop Down Community и Петте елемента в мултимедиен концерт с кауза - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
14
Drop Down Community и Петте елемента в мултимедиен концерт с кауза
ДАТА: 14 Ноември 2021 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Drop Down Community и Петте елемента в мултимедиен концерт с кауза

Младите музиканти закрепват моста между младата публика и класическата сцена


На 14-ти ноември, музикантите от Drop Down Community се завръщат на най-престижната музикална сцена у нас, зала “България, за да представят най-новия си проект, озаглавен „Петте елемента“. Събитието е част от образователната музикална програма на Софийската филхармония- “Фортисимо Фамилия" и е насочено към подрастващата публика.


Проектът стартира живота си през пролетта на 2020 г., когато оркестърът решава да инициира създаването на цикъл от пет изцяло нови музикални произведения, придружени с въздействащи видеоклипове, посветени на каузата да опазим планетата.


Кои са Drop Down Community?


Drop Down Community (DDC) е нов независим струнен оркестър, изграден от млади и талантливи хора, водени от любовта към музиката. Новата формация има за цел да вкара класическия оркестър в ритъма на ХХI век и да закрепи моста между младата публика и класическата сцена.


В началото на годината Drop Down Community издадоха едноименен албум, зад който стои талантливият филмов композитор Иво Паунов.


На 14-ти ноември той ще бъде изпълнен за пръв път на живо, този път в завършен вид, изпълнен по един нестандартен начин, в синхрон с придружаващите видеоклипове, дело на утвърдения оператор и режисьор Васил Къркеланов.


Кои са петте елемента?


Земя, Вода, Въздух, Огън – четирите стихии, които са в неразривен кръговрат, към чиято унищожителна посока води петият елемент, добавен от артистите – Пластмасата, символизиращ човешката намеса и убиването на природата.


Не пропускайте възможността да станете част от тази специална вечер, в която ще можем заедно да се насладим на кулминацията на този вдъхновяващ и иновативен проект!


За повече информация: www.fiveelements.dropdowncommunity.com


Билети за събитието са налични на касата на зала „България“ и в Ивентим.


Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и Министерството на Културата.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин