Ферьорски острови - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ферьорски острови
Пътешествия за Ферьорски острови
Фарьорските острови са една доста непозната територия за повечето пътешественици, така че ще ви разберем ако досега дори не сте и чували за тях. Все...
Ферьорски острови
В Северния Атлантически океан, между Норвегия и Исландия, се намират забравените Фeрьорски острови (още Фарьорски острови). Съвсем кратък полет ги...
Ферьорски острови
Информация за Ферьорски острови
Столица: Торсхавн
С какви пари: Ферьорска крона
Часова зона: -2
На какъв език: Официалните езици са ферьорски и датски. Разпространени са всички скандинавски езици. Лесно ще се оправите на английски.
Най-добро време: Най-доброто време да посетите островите е от юни до август. Дните са дълги и приятни. Средните температури са около 10 градуса. Дъждовете са чести през цялата година. През зимата много туристически атракции и музеи остават затворени, а дните са изключително кратки. Снегът обикновено се задържа до май.
Пазаруване: Като цяло през седмицата магазините затварят около 17-18 часа, като по-големите супермаркети са отворени до по-късно. В събота почти всичко затваря около 14 часа. Неделя е почивен ден. Типични за островите са плетените вълнени дрехи.
Щепсели и контакти: На места може да ви е нужен датски тип накрайник, който лесно ще намерите в магазините за ел. материали.
Религия: Лутеранство
Абонирайте се за нашия бюлетин