И ние бяхме деца - изложба в къща музей Никола Вапцаров - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Мар
20
И ние бяхме деца - изложба в къща музей Никола Вапцаров
ДАТА: Oт 20 Март 2015 до 20 Април 2015 ЧАС: 16:00 МЯСТО:
Добави в календара
И ние бяхме деца - изложба в къща музей Никола Вапцаров

На 20 март от 16.00 часа в къща музей „Никола Вапцаров“ в София, ул. „Ангел Кънчев“ № 37, ет. 4 Националният литературен музей и Исторически музей – Попово откриват съвместна изложба „И ние бяхме деца“.


Изложбата представя играчки и детски фотографии от първата половина на 20-ти век, които ни връщат във времето, когато Дора Габе, Цанко Церковски, Калина Малина, Змей Горянин, Йордан Стубел, Асен Разцветников написват чудесните си стихове за деца. Наред с тях могат да се видят и оригинални илюстрации на Илия Бешков, Вадим Лазаркевич, Никола Тузсузов.


Авторите на изложбата са погледнали на детския свят от различни посоки и закачливо ни намигат, че всички сме били деца, и ни канят да се върнем в него. Поне за малко. Всеки, който желае може да бъде участник в нашата програма – със стихотворение, песен, спомен или… с каквото реши.


Домакините са подготвили изненада за всяко дете, посетител на изложбата, като ще си тръгне с подарък, който саморъчно ще изработи.


Изложбата може да бъде посетена във всеки работен ден до 20 април 2015 г. от 10 до 17 часа като всеки път сюрпризите за децата ще бъдат различни срещу скромната сума от 2 лева.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин