Игра на кодове - уроци по програмиране и роботика за деца - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
03
Игра на кодове - уроци по програмиране и роботика за деца
ДАТА: Oт 03 Декември 2018 до 31 Декември 2018 МЯСТО:
Добави в календара
Игра на кодове - уроци по програмиране и роботика за деца

Сдружение „Европейски инициативи без граници“ кани всички училища в Русе да се включат в инициативата „Игра на кодове“. Проектът предлага уроци по програмиране, кодиране и роботика за деца и се осъществява по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.


Начало на работилниците ще бъде поставено на 3 декември 2018 год. Всяка от лекциите ще бъде с времетраене 60 минути, като събитието е предназначено за деца от 8 до 16 години. Лекциите са планирани да се осъществят на място в училища от гр. Русе, които имат желание да се включат в проекта. Условие за записване е наличие на учебна стая с мултимедия. Уроците ще се проведат от преподавател по математика и информатика, между 8 часа и 10 часа до края на месец декември.


Благодарение на проект "Игра на кодове", обхващащ 10 концентрирани и силно тематични лекции, предназначени за деца, аудиторията ще се впусне в невероятно приключение, което ще изследва същността на програмирането и кодирането, като се навигира малък робот.


По време на проект „Игра на кодове“ децата ще получат основни знания по: програмиране и роботика; работа с Mirco:bit платка, създаване и затваряне на вериги от действия; последователност на командите; откриване и отстраняване на грешки в реално време.


Проектът е съобразен с уникалния стил на всяко дете да учи, като използва играта и забавлението, като инструменти да повиши разбирането и усвояването на нова знания. Създаването на страст към науката, новите знания, програмирането, кодирането и роботиката е основната цел на „Игра на кодове“.


Вход свободен. За записвания и повече информация, моля обадете се на тел. 0888246367 – Благовеста или изпратете съобщение на facebook страница “Игра на кодове“.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин