Книги за смет - книга за килограм пластмасови отпадъци - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Апр
16
Книги за смет - книга за килограм пластмасови отпадъци
ДАТА: 16 Април 2016 ЧАС: 10:00 МЯСТО:
Добави в календара
Книги за смет - книга за килограм пластмасови отпадъци

Рекордни 19 тона пластмаса бяха рециклирани в „Книги за смет” 2016!

Близо 19 тона пластмаса събра и рециклира тазгодишното издание на екологичната кампания „Книги за смет”. В замяна, организаторите от фондация “Credo Bonum” и издателство “Smart Books” подариха приблизително 17 000 нови книги от предварителната селекция със заглавия.


Тази година кампанията се проведе в най-много градове досега - София, Велико Търново, Кюстендил, Плевен, Бургас, Варна, Стара Загора и Пловдив. Хиляди желаещи се включиха в инициативата, като донесоха един или повече килограма пластмасови отпадъци, които преминаха през допълнителни процеси на сортиране и преработка, за да заживеят своя нов битов живот. През месеците април, май и юни 2016 „Книги за смет” реализира рекорден успех и доказа, че все повече хора осъзнават необходимостта от по-сериозно отношение към околната среда.

Сред най-впечатляващите истории в тазгодишното издание на кампанията се откроиха колективните участия на децата от СОУ „Любен Каравелов” в Копривщица, които доставиха 15 чувала с пластмасови отпадъци, за да снабдят библиотеката в училище с нови заглавия. Положителен пример бяха и учениците от 3-б клас на столичното 105 СОУ "Атанас Далчев", събирали пластмасови отпадъци цяла година, за да участват в кампанията. В организираното рециклиране на пластмаса се включиха и лишените от свобода от плевенския затвор, които изпратиха 50 кг отпадъци, за да допълнят редовете в библиотеката на учреждението. Възпитаниците на Военния университет в град Велико Търново също взеха колективно участие с над 45 кг пластмаса. Подобни примери на общо участие имаше във всички останали градове през 2016г.

Огранизаторите на кампанията благодарят за огромния интерес на участниците и десетките запитвания от други населени места, които проявиха желание да се включат в инцииативата, като призовават всички да продължават да рециклират и през останалите дни от годината!

Коментирай
Bobi, 07.04.2016 | 11:23
Защо напоследък се заобикаля Пloveдив?
Диди Димова, 30.03.2016 | 13:07
ще е добре, ако има и в Пловдив..
Абонирайте се за нашия бюлетин