Move Week - вижте ползите от активния начин на живот и физическата активност - България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
29
Move Week - вижте ползите от активния начин на живот и физическата активност
ДАТА: Oт 29 Септември 2014 до 05 Октомври 2014 МЯСТО:
Добави в календара
Move Week - вижте ползите от активния начин на живот и физическата активност
Източник: bulgaria.moveweek

Европейската седмица на движението в България MOVE Week обяви своята програма. В седмицата на доброволен принцип са включени 34 български града, над 250 събития и 108 организатори. В момента регистрациите продължават и посочените цифри се увеличават. Очакванията са да имаме над 400 събития и 70 000 участника.  Европейската картина е 750 града, един милион участника и 25 000 доброволци, включени в 2 000 събития и 200 Flash Mob-а.


„Move Week“ се провежда през първата седмица на октомври, тази година в периода 29.09-05.10, а целта е да представи ползите от активния начин на живот и физическата активност. „NowWeMove“ е кампания, целяща да мотивира 100 милиона повече европейци да станат физически активни до 2020 година. В България кампанията се организира за трета поредна година.


По време на седмицата на движението се предвиждат демонстрации и изпълнения на различни физически активности като йога, паневритмия, slack line (ходене на въже на ниска височина), уроци по паркур, Port de Bras – (модерната комбинация на танц, балет и движения), Капоейра, Pole Dance (танц на пилон), работни ателиета, зелен фитнес, масови зумба демонстрации, плувен маратон, City Run, функционални тренировки, планинско колоездене, гимнастика, кросове, турнири по футбол, велопоходи. Тази година MOVEWeek влиза и по-активно в училищата, част от които организират отделни събития за своите ученици.


Защо MOVE Week? Движението е живот. Открийте вашето движение! MOVE Week (29.09 – 05.10) е една седмица пълна с възможности да откриете ползите от активния начин на живот, да намерите нови приятели, да промените живота си! Има спорт подходящ за всеки, просто трябва да откриете вашата форма на активност и да и се насладите!


Кой стои зад Move Week? MOVE week е кампания подкрепена от Европейския съвет, Фондацията на Кока Кола Европейската федерация на колоездачите (ECF). MOVE Week – е част от NowWeMove платформата за инициативи на ISCA (Международна асоциация за Спорт и култура) и нейните партньори.


Какво представлява Седмицата на физическата активност – Move Week? Като част от „Now We Move“ кампанията, Седмицата на физическата активност - MOVE Week, представя ползите от активния начин на живот и физическата активност. Now We Move е кампания, целяща да мотивира 100 милиона повече европейци да станат физически активни до 2020 година!


Как да се включите? Изберете събитието, което ви допада. Бъдете на точното място в точното време. Нашата цел е да осигурим възможно най-много и разнообразни събития, отворени врати и семинари.


"Move Week“, е част от кампанията "NowWeMove", която се организира и координира от ISCA (Международна Асоциация за спорт и култура), а координатор за България е Сдружение "BG Бъди Активен" - Пловдив.


Тази година кампанията на европейско ниво ще обхване 33 държави, 750 града, един милион участници и 25 000 доброволци, включени в 2 000 събития и 200 Flash Mob-а.


Събитията от Move Week 2014 в различните градове:


София


Пловдив


Бургас


Варна


Горна Оряховица


Русе


Благоевград


Перник


Свиленград


Нова загора


Монтана


Ямбол


Габрово


Чепеларе


Кюстендил


Тетевен


Троян


Внимание! Събитията непрекъснато се обновяват. За повече информация следете тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин