Музикалните паркове на София - класическа музика и млади таланти - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
20
Музикалните паркове на София - класическа музика и млади таланти
ДАТА: 20 Август 2016 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Музикалните паркове на София - класическа музика и млади таланти

Четири млади и талантливи инструменталистки от струнния „КвартетЪТ“ участват в проекта “Музикалните паркове на София”, който представя класическата музика в красивите централни и периферни градини и паркове на София.


Те са:


Яна Зеленогорска, цигулка


Боряна Кралева, цигулка


Марина Тодорова, виола


Йоанна-Мария Тодорова, виолончело

Проектът "Музикалните паркове на София" изпълни 30 летни концерта в цяла София през 2014 г. Сега момичетата от "КвартетЪТ" ни канят на два концерта през август месец - 20 и 26 август от 19 ч. в Борисова градина на лятна сцена.

Програмата е обещаваща и пълна с любими произведения на малки и големи!

Входът е свободен!


Идеята на проекта „Музикалните паркове на София“ е популярни класически произведения да достигат до повече хора, разхождащи се сред парковете на града. Те са и сцена на младите изпълнители – обикновено студенти от НМА „Панчо Владигеров”. Проектът съчетава популяризиране и възможност за изява на младите таланти на България, насищане на градското пространство с изкуство, осигуряване на свободен достъп до култура за хора от различни социални групи, образоване на младите с акцент върху децата с идеята да се изгради в тях ценностна основа за възприемане на различни видове изкуства и привличане на нова публика към класическата музика.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин