OPEN CALL for DA FEST 8 video art program - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
13
OPEN CALL for DA FEST 8 video art program
ДАТА: Oт 13 Септември 2021 до 03 Октомври 2021 МЯСТО:
Добави в календара
OPEN CALL for DA FEST 8 video art program

Отворена покана за участие във видео арт програмата на “DA FEST 8”.


Осмото издание на международния фестивал за дигитални изкуства DA Fest ще се проведе от 26 до 30-и октомври в София. Организатори на събитието са Националната художествена академия и Фондация “DA Lab”.
“DA Fest” представя разнообразни тенденции в сферата на дигитално видео и фотография, интерактивeн пърформанс и инсталация, аудио-визуалeн пърформанс, виртуална реалност, стрийминг, триизмерно картографиране, мрежово изкуство, звуково изкуство, био-технологии, роботика и генеративни системи и други интердисциплинарни форми. Повече за фестивала можете да прочетете на неговия официален сайт. 
Организаторите отправят покана към артисти от цял свят да се включат с авторско произведение във видео арт програмата на фестивала. Приемат се предложения, които показват нови гледни точки и художествени интерпретации, в това число експериментален филм, анимация и други видео форми, които имат връзка с темата на ДА Фест 8.
Темата на 8-ото издание на фестивалът е “e-valuation” - игра на думи между смисъла на понятията стойност” и ценност”. Вдъхновението за нея идва от постоянните калкулации, съставящи живота” на дигиталното произведение, които имат потенциала да превърнат едни сухи” стойности в концептуални ценности. Същевременно “e-valuation“ е кодово послание за многопластов прочит на понятията за стойност и ценност. От една страна, характерът на дигиталните артистични практики предполага боравенето с различни стойности (например: информационни данни за околната среда - реална и виртуална). От друга, поставяме въпроса за стойностите на дигиталното изкуство като ценност съизмерна с неговото новаторство, социалната рефлексивност, подчертаната диалогичност с публиката, средата и общността.


Технически изисквания


Продължителност на видеото – до 20 мин. 


Текстов файл, с кратка анотация към видеото, име на автора, година на създаване, дължина и технически характеристики на видео материала; линк към видеото(качено във Vimeo, YouTube или друга подобна платформа)


Кратка творческа биография на автора (до 100 думи);


Изпращане и крайни срокове:


Материалите изпратете на имейл dafest.nha@gmail.com със заглавие „Предложение за видео арт програмата”.
Крайният срок за изпращане на предложенията е 3 октомври 2021 г.
С подаването на заявка за участие, приемаме че авторът дава съгласие за публична прожекция на видеото в програмата на фестивала, както и публикуване на информацията в интернет и печатните издания на събитието.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин