Празник по пътна безопасност - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
17
Празник по пътна безопасност
ДАТА: 17 Октомври 2015 ЧАС: 11:00 МЯСТО:
Добави в календара
Празник по пътна безопасност

Празник по пътна безопасност кани деца и родители на автошоу

Инициативата  „Движение без риск“ ще награди малки художници от 25 училищаЗа втора поредна година застрахователната електронна медия Инсмаркет организира празник по пътна безопасност за малки и големи  „Движение без риск“. Събитието ще се състои на  17 октомври 2015 г. (събота) на паркинга пред централния вход на The Mall, от 11:00 ч.-14:00 ч.

Организаторите са подготвили различни забавни игри и изненади. Ще бъдат изпитани уменията на пътни полицаи, застрахователи, журналисти, а и на престрашили се гости от публиката, в състезанието по майсторско управление на автомобил и демоснтрацията на други приложни техники и знания, свързани с безопасността на движението. На големите ще бъдат предложени алкоочила, които показват какво вижда употребилият алкохол. Регулировчик ще учи децата на пътните знаци; младежите от  университетския аварийно-спасителен отряд към БЧК ще демонстрират как да се помогне на изпаднали в беда при катастрофа; полицаи ще покажат как изглежда отвътре полицейски автомобил; ще има много забавни игри и танци.

Организаторите ще раздадат и награди на малки художници от 25 основни и средни училища от София и страната, които цяло лято рисуваха и снимаха добрите и лошите примери на пътя. Художественият конкурс за детски рисунки и снимки по темата „Движение без риск“  бе обявен през май, когато се състоя първата част на празника. Има идея изложбата със снимки и рисунки да бъде пътуваща, а за желаещите да се докоснат до чудния свят на ученическото изкуство творбите ще останат цяла седмица във фоайето на столичния The Mall.

Събитието има и свой официален сайт на който може да бъде открита програмата, както и наградените снимки и рисунки.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин