Представяне на пътеводителя „От Балкана до Дунав” - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
18
Представяне на пътеводителя „От Балкана до Дунав”
ДАТА: 18 Февруари 2019 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Представяне на пътеводителя „От Балкана до Дунав”

Пътеводителят „От Балкана до Дунав” с представяне
във Photosynthesis на 18 февруари


Защо си струва да пътешестваме в Северна България? Какви изненади крие крайдунавският регион? Колко богато е природното и културно разнообразие в земите на север от Стара планина? Тези и още теми, свързани с Дунавска България, ще разискват авторите на пътеводителя „От Балкана до Дунав” (ИК „Сиела”) Весела Николаева, Гавраил Гавраилов и Михаил Михов на 18 февруари от 19:00 часа в столичното кафе-галерия Photosynthesis. В представянето ще вземе участие и Надежда Павлова – фотограф и куратор в галерия Photosynthesis.


Любителите на пътешествията из малко познати места имат повод за радост посред зимния сезон! На 18 февруари (понеделник) от 19:00 часа в уютното кафе-галерия„Photosynthesis“ (бул. „Васил Левски“ 57) ще бъде представена книгата „От Балкана до Дунав. Идеи за пътешествия в Дунавска България” с автори Весела Николаева, Михаил Михов и Гавраил Гавраилов. Пътеводителят за Дунавска България излезе през декември 2018 г. и бе представен официално в Русе и Свищов. Книгата разказва за редица слабо известни факти за региона на север от Стара планина и разглежда множество живописни места от Видин чак до Силистра.


61308


Двама от авторите на „От Балкана до Дунав” вече имат зад гърба си два пътеводителя: „Селата в България. Посоки за туризъм и култура” и „Села и туризъм. Посоки за пътешествия из България”. Това са психологът и основател на платформата за селски туризъм RuralBalkans Гавриал Гавраилов и лицензираният туристически водач Михаил Михов. В третата им съвместна книга към тях се присъединява и журналистката и автор на платформата Severozapazenabg.com Весела Николаева. Тримата ще разкажат от първо лице какво си струва да посетим и да преживеем в региона, свързан географски и исторически с Дунав. Гостите на събитието ще имат възможността да дегустират от биосертифицираните вина на Албена Симеонова от района на Никопол.


Вход свободен!


61309

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин