So Independent - фестивал на американското независимо кино - програма - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Окт
27
So Independent - фестивал на американското независимо кино - програма
ДАТА: Oт 27 Октомври 2016 до 07 Ноември 2016 МЯСТО:
Добави в календара
So Independent - фестивал на американското независимо кино - програма

За седми път кинофестивалът So Independent


Вижте селекцията от нашите любими 7 филма, които да гледате на тазгодишното издание на фестивала.


Киноадреналин, награди и силен финал на Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал
За Ню Йорк и Лос Анжелис заминават наградите на Софийската на публика.


Един от най-впечатляващите филми в програмата на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал  – емционалният и автентичен „Американски мед” на британката Андреа Арнолд получи наградата на публиката „Независим дух на София” и бе оценен с най-много гласове за най-добър игрален филм.  Призът  ще бъде връчен на екипа, създал филма отвъд Окена.


Наградата на публиката “Независим дух на София” за най-добър документален филм отиде при „Щастливият филм” в лицето на режисорите Хилман Къртис, Бен Наборс и Стефан Загмайстер като те ще се я получат съвсем скоро в САЩ.

Наградта „Независим дух на София”  e трофей, изработен от българския художник Стефан Николаев, който от години работи в Париж.

За първи път, в рамките  на фестивала бе връчена наградата за най-добър български късометражен филм, отсъдена от Българската Асоциация на филмовите режсьори. Наградата, определена от жури в състав: Костадин Бонев - режисьор, Галина Тонева - продуцент и Павел Веснаков - режисьор бе връчена на филма „Любов” в лицето на режисьора Боя Харизанова, сценариста Симеон Венциславов и оператора Виктор Роев.

Специален диплом получи филма на Уенди Сейб „How You See it”, който ще бъде връчен на режисьорката в Ню Йорк след броени дни.
Наградата на първата пичинг сесия за проект в развитие бе връчена на „Прасето” в лицето на режисьора Драго Шолев и продуцента Елена Мошолова.

Наградата, осигурена  от  Nu Boyana Film Studios се изразява в 50 000 Евро в услуги и 5000 Евро в брой при затваряне на бюджета. Наградата е присъдена от комисия в състав: Ярив Лърнър, изпълнителен директор на “Ню Бояна Филм”, Милко Лазaров, режисьор и  Севда Шишманова, програмен директор на БНТ 1.

Прокетът на Драго Шолев печели и включване в шортлистата на Independent Film Week 2017, както и едногодишно онлайн членство в IFP.


На 7 ноември имате шанс да гледате още няколко от филмите във фестивалната програма в кината: Одеон, Дом на киното и Люмиер.

Повече информация можете да намерите тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин