София Филм Фест в Сливен - Сливен, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Май
20
София Филм Фест в Сливен
ДАТА: Oт 20 Май 2019 до 22 Май 2019 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
София Филм Фест в Сливен

Отново на път, отново към важна дестинация – Сливен! За шеста година градът ще посрещне голямото кино. Прожекциите се реализират в Зала „Сливен“ в партньорство с Община Сливен и с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas. Входът е свободен!


София Филм Фест в Сливен“ ще бъде открит на 20 май (понеделник) в 18:00 часа с български филм, който за кратко време се превърна в хит сред зрителите. Пълнометражният дебют на Надежда Косева „ИРИНА“  ще бъде представен от неговия автор. Режисьорката ще бъде специален гост и ще бъде на разположение за дискусия със зрителите след края на прожекцията!


Ирина живее в малък миньорски град и работи в крайпътна кръчма. В един и същи ден мъжът ѝ е осакатен в злополука, а тя - уволнена от работа. За да спаси семейството си, Ирина решава да стане сурогатна майка – да износи детето на непознати хора срещу заплащане. Постепенно тя ще открие какво значи да обичаш и да прощаваш.


Първата фестивална вечер продължава в 20:00 часа с емоционалната творба на Паоло Вирдзи ЛУДЕТИНИ“. Зрителите ще се срещнат с две дами, настанени в психиатрична клиника в Тоскана. Животът ги събира по случайност, но те не се поколебават да грабнат шанса да избягат заедно и се оказват в приключение, което ще промени съдбата им завинаги. Този филм завладя сърцата на киноманите благодарение и на страхотните актриси Валерия Бруни Тедески и Микаела Рамацоти.


Във вторник – 21 май, програмата продължава в 18:00 часа с още едно българско заглавие - „ЖАЖДА“ на режисьорката Светла Цоцоркова, с участието на страхотни актьори като Васил Михайлов и Ивайло Христов.


Майката, бащата и 16-годишният им син живеят на хълм в края на селото. Перат чаршафи от хотелите. Водата спира непрекъснато. Пристигат двама сондьори – баща и дъщеря, които трябва да разрешат проблема. Хармоничният свят на семейството се разбива. Всеки обича и ненавижда всеки. Жаждата за любов е толкова голяма, че само смъртта може да я утоли.


Малко по-късно, в 20:00 часа е предвидена премиерата в Сливен на най-новата творба на Аличе Рорвахер – „ЩАСТЛИВИЯ ЛАЗАРО“.


Филмът е разказ за срещата между Лазаро – млад селянин с добро сърце, когото често погрешно смятат за глупак, и Танкреди – млад благородник с безумно богато въображение. Животът в тяхното изолирано градче Инвиолата е подвластен на ужасната маркиза Алфонсина де Луна – цигарената кралица. Когато Танкреди моли Лазаро за помощ в организирането на собственото му отвличане, между двамата се създава здрава връзка. Този странен и нетипичен съюз е шанс за Лазаро и се превръща в толкова ценно приятелство, че ще го накара действително да търси Танкреди. Селското момче попада за първи път в големия град и прилича на фрагмент от миналото, загубен в модерния свят.


На 22 май (сряда) очаквайте силен финал на шестото издание на „София филм фест в Сливен“! В 19:00 часа започва прожекцията на носителя на „Златна Палма“ от КАН ’18 – „ДЖЕБЧИИ“. Режисьор на творбата е японският майстор на киноразказа Хирокадзу Корееда. След една от специалните си акции из магазините, Осаму и неговият син откриват малко момиченце, зъзнещо в студа. Първоначално жената на Осаму отказва да приюти момиченцето, но се съгласява да се грижи за малката, след като разбира с какви трудности се сблъсква ежедневно. Въпреки че семейството е бедно и едва изкарва пари за прехраната си чрез дребни кражби, то е щастливо заедно, докато един неочакван инцидент не разкрива тайни, които ще подложат на изпитание семейните връзки.


„София Филм Фест в Сливен” е част от мащабния кинопроект, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2009 г. Той включва международния кинофестивал „София Филм Фест” с издания в София, Бургас,  Пловдив и Варна, регионалните издания на СФФ – в над 20 града, които бяха реализирани през последните години като част от международния проект „Операция Кино” (обща инициатива на фестивалите в София, Истанбул, Сараево и Клуж), и младежкото издание на фестивала – „СФФ за учащи”.


Заповядайте на Кино в ЗАЛА „Сливен“!


Вход – свободен !


Още новини следете в специалното събитие във Facebook!


***

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин