Танцов спектакъл „КОПНЕЖ“ в Пловдив - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
08
Танцов спектакъл „КОПНЕЖ“ в Пловдив
ДАТА: Oт 08 Юни 2019 до 09 Юни 2019 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Танцов спектакъл „КОПНЕЖ“ в Пловдив

БЪЛГАРИЯ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВЗИМА УЧАСТИЕ В ТАНЦОВАТА ПЛАТФОРМА BALKAN DANCE PROJECT С АВТОРСКИ СПЕКТАКЪЛ НА СТЕФАНИЯ ГЕОРГИЕВА като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 г.


„КОПНЕЖ“ е танцовият спектакъл, който ще бъде представен като част от Balkan Dance Project през юни в София и Пловдив, а след това танцовите артисти от Словения, Босна и Херцеговина, Хърватска и България заминават на балканско турне.


По покана на софийската компания за съвременен танц ATOM Theatre за първи път Balkan Dance Project стъпва на българска почва и то с две премиери. Основана в Белград, танцовата платформа дава възможност на млади обещаващи таланти от балканските страни да изследват в общо преживяване човешки истории, засягащи под една или друга форма балканските нрави. Тази година водещо чувство на концепцията на продукциятае копнежът.


Хореографът и творчески директор на АТОМ Театър - Стефания Георгиева, в рамките на три репетиционни периода успя да синхронизира международния артистичен колектив. Чрез движение, танц, музика, сетивен и интимен работен процес професионалните танцьори изследваха естеството на копнежа и цикъла на желанието.


„Това е танцова работа за ненаситния „глад“, който никога не може да бъде утолен; за желанието и  многото му форми, за копнежа да постигаме, за нуждата да печелим, да сме първи, да знаем, да можем, да мачкаме, да чупим, да притежаваме, да малтретираме, да казваме „не“. За вниманието, за което толкова жадуваме. Танцова работа не за чувствените удоволствия, въжделения, обектите на желанието; не за нуждата от просветление, стремежа, идеала; не за същността на копнежа, състоянието на духа и душата, на тялото, или нещо повече от това.“ – споделя Стефания за продукцията и това какъв е подтикът ѝ да изследва чувството на копнеж.


Спектакълът ще бъде представен премиерно в два последователни дни:


19:00 часа, 8 юни (събота) –  на сцената на Военен клуб – Пловдив като част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г.


19:30 часа, 9 юни (неделя) - на сцената на ДНК, София като част от събитията, подкрепени от СП „Култура“ на Столична община


Билети: онлайн и на място, 12 лв.

Хореограф: Стефания Георгиева


Танцов екип: Калина Георгиева, Дорина Пунчева, Радослав Йорданов, Mojca Majcen (Словения), Branko Mitrović (Босна и Херцеговина), Endi Schrotter (Хърватска)


Музика: Проф.Д-р Димитрина Кауфман и Мария Кауфман


Фотограф: Иван-Александър Иванов / Фото Корпус


Продуцент за България: ATOM THEATRE


***


Събитията във Фейсбук:




Проектът е част от програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и е подкрепен от Програма „Култура“ на Столична община.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин