10 европейски плажа, които да посетите през 2023г. - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 европейски плажа, които да посетите през 2023г.
Автор: Peika.bg
10 европейски плажа, които да посетите през 2023г.
Снимка: Unsplash

Независимо какви плажове предпочитате, Европа има какво да ви предложи. От дивите, блъскащи се от вятъра брегове на атлантическото крайбрежие до оградените с планини арктически заливи, където китовете вдигат опашки, и огрените от слънцето, сгушени заливчета на Италия и Гърция, представяме ви 10 плажа в Европа, които да посетите през 2023г.: 

1. Haukland Beach, Норвегия

Издигащ се от Норвежко море като гръбнак на дракон, остров Лофотен край северозападното крайбрежие на Норвегия е арктическата мечта – независимо дали се вижда във вечната светлина на среднощното слънце или под танцуващото северно сияние в зимните снегове. Плажът Haukland сякаш не е от този свят, с остри гранитни върхове, издигащи се над кремавите пясъци и сапфиреното море. Водата е хладна (никога не достига повече от 15°C), но все пак ще се изкушите да се потопите в нея.

2. Cala Goloritzè, Италия

Източното крайбрежие на Сардиния, Голфо ди Орозей, се отличава с крайбрежна красота, но малко плажове ви карат да ахнете на глас като Cala Goloritzè, чиито снежнобели камъчета отстъпват място на море с аквамариново сини води. Варовикови скали се издигат драматично над залива, както и Монте Кароди, 148-метрова скала, обичана от катерачите. Стигнете до нея с лодка или по пътеката Cala Goloritzè.

3. West Beach, Шотландия

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alan Clark (@droneworks2020)

Извън дивия Северен Атлантик, Хебридски острови скриват някои от най-отдалечените плажове в Европа. Избирането на един е трудно, но West Beach на малкия остров Бернери е божествен. Ще се насладите на пясъчни дюни, чиста вода и много слънце. 

4. Plage de Palombaggia, Корсика

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Flo Flo (@floflo0805)

В югоизточната част на Корсика, Plage de Palombaggia омагьосва с дългата си извивка от блед, мек като пудра пясък, който се спуска в лазурно сини води, чисти като стъкло. Заобиколен от гористи хълмове, гъмжащи от цикади на залез слънце, и с изглед към островите Сербикале, това може да бъде плажът на най-смелите ви средиземноморски мечти. Носете си шнорхел!

5. Platja Illetes, Испания

Със своята дълга вълна от бял пясък и полупрозрачни лазурни води, Platja Illetes на Форментера може да се определи като рай. Може да се сравни с Карибите! Плажът формира западната част на тънкия полуостров Трукадор и точно на брега са двата illetes (островчета), Pouet и Rodona, които дават името на плажа.

6. Barafundle Bay, Уелс

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Around Tenby (@aroundtenby)

Прохладна разходка по крайбрежната пътека Pembrokeshire засилва очакването за залива Barafundle: дъга от ситен пясък, обграден от дюни и чиста тюркоазена вода. Този залив често оглавява класациите за най-добрите плажове в Обединеното кралство и ако избягвате натоварените уикенди през лятото, ще усетите магията.

7. Praia da Arrifana, Португалия

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stefan Rodi (@stefanrodi)

На дивия, развяван от вятъра западен бряг на Алгарве тълпите са малко, а атлантическите вълни са огромни. Обвитият в скали Praia da Arrifana е прекрасен, с разрушена крепост, ресторант на плажа и много сериозни места за сърф. Можете също да отскочите на юг до крайбрежната лагуна Praia da Bordeira, където дюните изпъкват в блестящото синьо море.

8. Cala Macarella, Менорка

Cala Macarella е фантазия, с бял като брашно пясък и изумително тюркоазени води. Сгушен сред скали, осеяни с борове и горски дъбове, подковообразният залив може да бъде достигнат само пеша или с лодка. Става невероятно натоварено през лятото, така че намерете правилното време, като пристигнете рано или късно или го посетите по време на слабия сезон.

9. Навайо, Гърция

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Robert van den Bragt (@robertvdbragt)

Навагио в Закинтос е едно от местата, където може да се радвате да се окажете корабокрушенец – оттук и прозаичното му прозвище Плажът на корабокрушенците. С красиви скали, извисяващи се над перфектна дъга от пясък и море, толкова синьо, че изглежда фотошопирано, този плаж е същински рай на земята. 

10. Platja de Coll Baix, Майорка

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Camille (@camille2199)

Половината от забавлението е да успееш да намериш тази отдалечена, вълнуващо дива красота на плажа на необичайния полуостров Cap des Pinar на Майорка. Пешеходна пътека се спуска през борове и се спуска по брега до Platja de Coll Baix. Бледи камъчета и кристално чисто море, обградени от рушащи се скали, заливът е най-красив рано сутрин или късно следобед.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин