7-те най-красиви плажа в Шри Ланка - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7-те най-красиви плажа в Шри Ланка
Автор: Peika.bg
7-те най-красиви плажа в Шри Ланка
Снимка: Unsplash

Шри Ланка е известна със своите живописни пейзажи и зеления чай, но знаете ли че е и дом на редица красиви плажове. Страната е пълна с прекрасни плажове, от дълги километри пясъчни участъци до малки малки заливчета. 

Независимо дали искате да посетите някои плажове като част от пътуванията си из Шри Ланка или просто търсите място за излежаване на плажа, вижте кои са 7 от най-красивите плажове в Шри Ланка: 

Плаж Uppuveli 

Разположен на североизточното крайбрежие на страната, Тринкомале е малко встрани от стандартния едно- или двуседмичен маршрут на повечето посетители на Шри Ланка и поради тази причина все още е скрит рай. 

С някои от най-белите пясъци, които ще намерите в Шри Ланка, и километри брегова ивица, определено си заслужава отклонението тук. Най-добрият район за престой е около северната част на плажа Uppuveli, където ще намерите къщи за гости и някои малки местни ресторанти, предлагащи вкусна прясна риба. 

Говорейки за това, разходете се по плажа сутрин и можете да наблюдавате как рибарите теглят мрежите си. Те образуват линия по плажа и бавно, но сигурно изтеглят улова си. Този процес е изключително интересен за наблюдение.

Можете да посетите също Форт Фредерик. Построена от португалците през 1600 г. на нос, навътре в морето, крепостта е интересно историческо място, но по-интересно е да видите елените Тринкомали, които се разхождат свободно там. Те са супер сладки. На върха на носа е Sri Thirukoneswaram Kovil, колоритен хиндуистки храм с прекрасна гледка към плажа Uppuveli.

Nilaveli Beach

На север от Uppuveli се намира Nilaveli Beach, дълъг пясъчен участък, смятан за един от най-добрите плажове в цяла Шри Ланка.

След като се насладите на самия плаж, най-популярното нещо, което можете да правите тук, е да предприемете разходка с лодка до остров Пиджън, който се намира точно срещу него. Защитен природен резерват, островът е заобиколен от коралови рифове, където можете да се гмуркате с шнорхел и да видите костенурки и рифови акули.

Arugam Bay

Подобно на Тринкомалe, Arugam Bay не е включен в стандартния туристически маршрут, който обикновено се фокусира повече върху плажовете на южния бряг. Въпреки това се е превърнал в нещо като рай за сърфистите с много сърфисти, които се настаняват тук за целия сърф сезон, за да се наслаждават на вълните. Ето защо ще намерите много сърфистки хипи кафенета, предлагащи добро кафе и смути купички, както и оживена атмосфера вечер.

Плаж Мириса

Един от най-популярните плажове в Шри Ланка е Мириса, прекрасен пясъчен залив. Има много малки плажни барове по протежение на задната част на плажа, предлагащи освежаващи напитки. След залез слънце плажът се трансформира с приказни светлини навсякъде и всички барове изнасят маси на плажа, така че можете да се насладите на прясно приготвена на барбекю рибна вечеря, докато сте стъпили в пясъка. 

Тук ще намерите и известното в Instagram място- Coconut Tree Hill. Намира се в близост до главния плаж и си заслужава посещението, но имайте предвид, че не е толкова специално, колкото изглежда в Instagram. Това обаче е чудесно място да видите костенурки, които плуват сред скалите от дясната страна.

Велигама

Ако сте отишли в Шри Ланка с цел да се научите да сърфирате, тогава Велигама е вашето място. Водата е сравнително плитка, но има и вълни, което го прави идеалното място за начинаещи сърфисти. Плажът е осеян със сърф училища, всички предлагат уроци и дъски под наем на ниски цени. 

Ако искате почивка от сърфирането, се насочете към Marriott Resort. Този огромен хотел се намира на изток от плажа и е доста трудно да се пропусне. Освен това ще намерите най-добрия сладолед в цяла Шри Ланка в магазина Isle of Gelato тук.

Унаватуна

Унаватуна е идеално място за всякакъв тип пътешественици. Плажът е пълен с барове и ресторанти с безплатни шезлонги, когато си купите напитка, а вечерта и особено през уикенда има оживена парти атмосфера.

Източната част на плажа е дом на редица високо оценени училища за гмуркане, предлагащи цени от 30 евро за 2 гмуркания.

Плаж Hiriketiya

Въпреки че е покрай популярния южен бряг, Hiriketiya Beach е истинско скрито бижу. Точно до малкото селце Дикуела, плажът Hiriketiya не е толкова популярен, но това няма да бъде за дълго. Перфектен полукръгъл залив, той е изключително живописен, само с шепа ресторанти и възможности за настаняване и чудесно място за сърфиране.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин