10 интересни места за посещение в Кардиф - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 интересни места за посещение в Кардиф
Автор: Елена Исаева

Кардиф е красив пристанищен град, столица на Уелс, разположен на крайбрежието при вливането на реките Илай и Таф в Бристолския канал на Атлантическия океан. Той е основан от келтите през I век пр. н. е. Градът има много богато културно – историческо наследство, от основаването му до днес са останали редица интересни и добре запазени замъци, исторически постройки, катедрали и други.

Градът се гордее и със своя университет, който е в топ 100 на най – добрите вузове в света. Основан е през 1883 г. и в него се провеждат успешни изследвания в областта на физиката, медицината и инженерните науки.

10 интересни места за посещение в Кардиф
Снимка: pixabay.com

В следващите няколко реда ще  ви запозная с някои от най - известните забележителности на града. А те съвсем не са малко и определено всяка заслужава внимание.

1. Замъкът на Кардиф с чсовниковата кула, запазеният параклис и огромната зала за банкети, които се намират в центъра на града, построени върху някогашна римска крепост.

2. Националният исторически музей „ Свети Фаганс “, разположен в красив парк като музей на открито, където може да се видят интересни сгради – мелници, работилници, селски къщи. Изложени са също и уреди и инструменти, използвани в миналото за обработка на зеленчукови градини. Тук се провеждат и редица фестивали – Летният фестивал, Фестивалът на жътвата, Коледния фестивал и др.

3. Замъкът Карфили – най – големият в Уелс, който е с най – сложната отбранителна система сред британските замъци.

4. Националният музей на Кардиф, където са представени области като геологията, изкуствата, археологията, както и богати природо – научни колекции. Тук се намира и художествената галери, която е събрала забележителни колекции на картини, керамика и скулптури на известни майстори на четката и скулптурата, обхващаща период от около 5 века. Голям е приносът за известността на музея, на колекцията от импресионостично изкуство, също и творчеството на Пикасо, Моне и Роден.

5. Стадионът Милениум, разполагащ със 72 000 седящи места. Това е един от най – модерните стадиони в цял свят. Съоръжението разполага с прибиращ се покрив. Тук се провеждат редица концерти, състезания с мотори.

6. Изключително красива е Катедралата Ландаф, основана през XI век.

7. Червеният замък – приличащ на готическа приказка със своите кули, построен през XIX век. Тук голямо място заемат героите от басните на Езоп.

8. Центърът на хилядолетието – Уелс Милениъм Център, който е една от най – големите културни забележителности на града.

10 интересни места за посещение в Кардиф
Снимка: pixabay.com

9. Доковете в Кардифския залив, където се намират редица жилища, офиси, хотели, ресторанти, театри, скъпи бутици. Тук се провеждат изложби, показващи историята и развитието на Уелс.

10. Може би една от най – популярните атракции на Кардиф е Doctor Who Experience – интерактивното шоу на BBC, със своята 40 – годишна история, станало най – популярното предаване в Северна Америка.

В Кардиф целогодишно се провеждат различни фестивали, концерти, оргазнизират се събития за връчване на различни награди.

Дойдете ли на посещение, няма да скучаете. В града има развити голф – игрища, където можете да практикувате този спорт, има и други спортни съоръжения, достъпни за местните, както и за посетителте на града. Развлекателните възможности са многобройни и многообразни. Определено тази дестинация си заслужава, времето и вниманието ви.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин