10 интересни неща, които да правите по време на полет - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 интересни неща, които да правите по време на полет
Автор: Боряна Кръстева
10 интересни неща, които да правите по време на полет
Снимка: Thinkstock/Guliver

Какво правите по време на дълъг полет без телефона, таблета или лаптопа си?

Ако нещата, за които се сещате, са по-малко от броя на пръстите на едната ви ръка, продължавайте да четете. 

Тук сме събрали 10 интересни и полезни дейности, които могат да направят полета ви по-приятен. Когато започнете да кацате, ще се учудите, колко бързо е минало времето.

1. Четете книга – истинска, не електронна. Усещането да я държите в ръцете си и да отгръщате страниците, много повече ще ви потопи в историята. 

2. Хапнете някоя лека закуска. Сигурно често хапвате на бързо в офиса или вкъщи. Е, по време на полет, ще имате време да се насладите на храната. 

3. Запознайте се с човека до вас. Времето наистина лети, когато сте погълнати от любопитен разговор с интересен човек. Все пак всеки от нас има история, която си струва да бъде разказана. 

4. Медитирайте. Затворете очи и си мислете за нещо красиво, нещо, което ви радва и ви носи удоволствие. Можете и просто да се опитате да изключите всичките си мисли и просто да оставите съзнанието ви да си почива. 

5. Насладете се на полета. За тази цел е най-добре да имате място до прозореца. Разглеждайте градовете, над които минавате. Изучавайте различните форми на релефа или просто оставете погледа ви да се рее в облаците. 

6. Упражнявайте езика на страната, в която отивате. Вземете си разговорник и преговорете фразите, които ще ви потрябват, в случай, че в главата ви съществува езикова бариера. 

7. Вземете си кратка (или по-дълга) дрямка. Полетът може да бъде много изморителен, затова няма да е зле да прекарате няколко часа от него в сън.

8. Водете си записки. Можете да си начертаете маршрут на местата, които ще посетите (ако вече не сте го направили). Или си направете списък със забележителностите, които искате да видите. 

9. Направете си гиманатика за ума. Вземете си книжка с кръстословица, судоку или друга занимавка за мозъка.

10. Рисувайте. Дори и да не сте най-талантливия художник, рисуването успокоява. Може дори само да си драскате по бележника и да си измисляте цели нови светове. Това ще ангажира ума ви и ще запълни времето, което трябва да прекарате в самолета. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин