10 най-скандални градски турове - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 най-скандални градски турове
Автор: Стефан Стефанов
10 най-скандални градски турове
Снимка: Ed Shipul

Някои хора обикалят туристически обекти, други предпочитат да се разходят из болните, тъмни местенца на колективното съзнание.

Там където всичко това, което е било неморално и нелегално, всъщност е самата тъкан на реалността и столетия по-късно продължава да е полепнало по стените и да се носи из въздуха. Туровете, които са посочени по-долу, са само за възрастни и то не за всички, защото количествата секс и смърт са доста над средното, което може да понесе всеки редови турист.

1. Старата слава на Амстердам

Холандия от години има имидж на страна, в която можеш да си намериш всичко. Амстердам е преживявал възход и падения, а само ветераните са виждали всичко по средата. Meet the Old Hookers Tour развежда туристите из Квартала на червените фенери, а водачите са две баби-близначки, които са... бивши проститутки, разбира се. Мартине и Луис могат да разкажат всички мръсни тайни на холандския град от 60-те до 80-те години, просто защото са били част от тях.

2. Секс, наркотици и Ренесанс

По време на Ренесанса Флоренция е била лудо място и Sex, Drugs & Renaissance: An Adults Only Tour експлоатира именно този имидж на секс и насилие, с италианско качество. По време на тура чужденците могат да видят неприличните елементи, скрити в паметниците или кладенец, в който са били изхвърляни посечени тела. За да участвате в тази разходка, ще имате нужда от здрав стомах и никакви скрупули. Точно като старите флорентинци.

3. Банкок, разбира се

От доста време насам Тайланд има две лица – това на страхотния курорт с красиви плажове и красива природа и това на разгулния бордей, където огромно количество хора от западните държави отиват да пилеят пари за неща, за които не са и мечтали.

37848

В Тайланд могат да се случат наистина всякакви неща - от доста забавни до доста стряскащи. „The Bizarre Bangkok Tour“ е уловил есенцията на всичко това и развежда из места, които са скрити за редовите туристи. Като например - Съдебно-медицинския музей, където има човешки останки, окървавени доказателства и снимки от аутопсии. Основната атракция е запазеното тяло на серийният убиец на деца и канибал Си Куей, а ако туристите не си падат по карантията, ще трябва да почакат за посещението на светилището на богинята на плодородието Туптим. Жените ходят там да се молят да забременят и когато молитвите им бъдат чути, те оставят дървени пениси като дар на богинята. Това, може би, е по-добре от мумията на рецидивист. 

3. Този мръсен Чарлстън

Миналото на този град може да засрами всички останали в Америка и целта на тура „The Dark Side of Charleston Walking Tour“ е да докаже това. Дори не става въпрос за това, че туристите са водени на мястото на убийството на контрабандиста Ръмпи Ратълс. Става дума за това, че бордеите на града са били затворени, след като военните установяват, че моряците от Чарлстън имат най-много венерически болести от всички в армията. Това говори само по себе си за града.

4. WC

Вероятно всички са чували колко зле е била хигиената и колко е липсвала канализацията в продължение на векове от човешката история. „England’s York Walk“ в Йорк, Англия, организира тура „Historic Toilet Tour“, който хвърля пълна светлина по този въпрос, защото информацията му е изключително за историята на тоалетните от римско време до 18-и век. Затаете дъх и се пригответе за средновековните тоалетни, защото това не е шега работа.

5.  Градът извън закона

37850

"Weird Chicago’s Adults-Only Tours" всъщност представлява два тура. Първият, който е свързан с времената на горещи напитки, запалени коли и куршуми от тъмното, се казва “Roaring `20s Tour”. Той развежда туристите из местопрестъпленията и бърлогите на гангстерите от времето на Ал Капоне и Сухия режим в САЩ. Вторият е “Red Light District Sex Tour”, който води из долните секс и садо-мазо клубове на Червените фенери в Китайския квартал на Чикаго. Ако всичко това е било така навремето, гангстерите не са скучаели, когато не са се стреляли.

6. Секс, наркотици и наденички

"Sex, Drugs and Sausage Rolls" е градски тур в Лондон, посветен на времената на Тюдорите и ситуиран в района на Темза, където по онова време е било мръсно, малко леговище. От този двучасов тур ще разберете произходът на думата f*ck, както и къде е бил изобретен вибраторът.

7. Хелтър Скелтър

През 1969 г. американската общественост е потресена от новината за жестокото убийство на петима души в къщата на режисьора Роман Полански в Лос Анджелис. Сред жертвите е бременната съпруга на Полански, а кървавото клане остава в общественото съзнание завинаги и счита за една от крайните точки на 60-те години и контра-културата.

Престъплението е организирано от сектата на Чарли Менсън, а „The Helter Skelter Tour“ развежда туристите из местопрестъплението, като нито един отвратителен, кървав момент от убийството не остава спестен. Чарли Менсън би бил доволен от услугата.

 8. Двете лица на Филаделфия

Американският град не е бил място за монахини през 18-и век. „Vampires, Sex, Ghost Tour“ започва като всички останали с посещения на туристически обекти като Залата на Независимостта и Библиотеката на Конгреса. След това постепенно потъва в мрачната история на града, изпълнена със секс и насилие между бесилките и Червените фенери. Едва ли е изненада, че се говори, че някои от тези места са обладани от духове.

9. Майка-Джамайка

37851

Карибският остров Ямайка е известен по света с три неща – марихуана, ром и реге. И основно - марихуана. Поради тази причина, там има няколко ганджа-тура, които развеждат туристите из ферми за ганджа, както и до родното място на музикалната легенда Боб Марли. Разбира се, тези турове държат на репутацията си и туристите могат да пробват местната реколта, за да се уверят в легендата за най-добрата трева в света. Предвид това, че съвсем наскоро в страната беше разрешено притежанието на малки количества ганджа, както и това, че след легализацията на растението в Колорадо, към този щат да потекоха милиони долари, Ямайка най-вероятно ще осребри петолистния си имидж много скоро.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин