5 причини да отидете до Мадрид - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини да отидете до Мадрид
Автор: Peika.bg
5 причини да отидете до Мадрид
Снимка: Felipe Gabaldón

Великолепната столица на Испания не се нуждае от реклама, за да привлича многобройни посетители от цял свят всяка година. Там е топло, културата е гостоприемна, атмосферата е купонджийска и въобще Мадрид е прекрасен микс от традиция и модерност. 

Има хиляди причини да отидете на екскурзия в Мадрид, ето кои са петте основни от тях.

1. Цената

Мадрид има всичките хотели, ресторанти и забавления на градове като Париж и Лондон, но с тази разлика, че в испанската столица е доста по-евтино. Испания беше една от най-засегнатите страни от икономическата криза, въпреки че страната се възстановява. Това означава, че в Мадрид можете да си позволите повече в сравнение с другите великолепни столици в Европа.

2. Хамон

Ако обичате шунката, Мадрид е вашият град. Традицията на града и добре разработените ресторантьорски вериги гарантират, че ще опитате най-добрите продукти. Местният вид шунка, известна като хамон, е толкова популярна, че в Мадрид дори има „музей“ на хамона.

3. Спорт

36946

Футболът е местната религия и това е известно дори на хората, които не са фенове на спорта. Реал (Мадрид) е местният колос, на чийто стадион всяка седмица се събират около 80 хиляди души, за да наблюдават изпълненията на световни звезди като Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. От Мадрид са още футболните отбори на Атлетико, Хетафе и Райо Валекано. Други популярни спортове в испанската столица са баскетболът, тенисът и борбата с бикове.

4. Изкуствата

Мадрид е истински богат на изкуство и история. В града се намират три от най-добрите музеи за изкуства в света – "Прадо" с шедьоврите на Веласкес и Гоя, Музеят на модерното изкуство „Рейна София“, къдeто е легендарната картина „Герника“ на Пикасо, и по-малко известният музей „Тисен-Борнемиса“, в който има изключителни колекции от периода 13-20 век.

Трите музея са близо един до друг, но ще е трудно да ги разгледате в един ден. Освен тях, в града има и много други по-малки арт галерии.

5. Нощният живот

 36948

Нощният живот в Испания е пословичен с това, че започва веднага след вечерята, а купонът се разгръща чак през 1-2 часа през нощта. В Мадрид всеки квартал предлага различни развлечения от класически концерти, през фламенко танци, до импровизирани улични партита и клубове.  

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин