10 неща, които да не забравите в плажната чанта - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 неща, които да не забравите в плажната чанта
10 неща, които да не забравите в плажната чанта
Снимка: Thinkstock/Guliver

Все повече мирише на море (а някои може вече и да са топнали крака в солена вода), затова решихме да припомним задължителното и препоръчителното съдържание на плажната чанта. За безаварийно плажуване и безгрижно събиране на тен.


Слънцезащитен лосион – Това не е шега работа. Изследвания показват, че само две по-сериозни слънчеви изгаряния, дори и в детските години, увеличават многократно риска от рак на кожата. По-добре изберете по-висок фактор за сметка на по-тъмния нюанс. Здравето е на първо място.

Кърпи – обикновени и мокри. Независимо дали сте с деца или не, на плажовете често няма чешми и винаги е добре да сте подготвени.

Лични документи и пари – Излишно е да казваме, че не е добре да оставят личните си вещи без надзор. Джебчиите са с орлов поглед и ще ви забележат, ако копаете дупка в пясъка, където да скриете торбичката с ценните си вещи, или ги приберете под кърпата.

Телефон и зарядно – Според нас истински безгрижното плажуване изключва употребата на телефон и разцъкването на социалните мрежи. Ако не можете без това обаче, не забравяйте зарядното – все ще намерите заведение, където да помолите за малко ток.

Книга/ списание – Дори и да не ги четете всеки ден, пъхнете ги в чантата за неочаквани мигове на скука. Изберете по-тънка или лека книга.

Вода – Може и да не я носите от вкъщи, но се уверете, че пиете достатъчно вода на плажа. Многото слънце може да доведе до обезводняване и далеч по-сериозни проблеми.

Слънчеви очила – И тук заложете на проверени стъкла – очите ви трябва да бъдат предпазени по най-добрия начин, като се има предвид, че ще стоите цял ден на слънце.

Игри/ карти – Още един анти-скука съвет – карти, шах, табла – кой с каквото се забавлява.

Плажната кърпа – Може и да ви се струва, че няма как да я забравите. Но с очите си съм виждала как човек отива на плаж, а нещастната му кърпа си остава в хотела. Тъжна история.

 

Надуваеми неща – Според компанията – пояси за децата, минибасейни, надуваеми дюшеци, топки...

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Охльо Бохльо, 03.07.2013 | 11:44
:) И хладилна чанта за бирата :Р
Vqra Petrova, 02.07.2013 | 15:51
Старая се винаги да имам кърпа, слънцезащитен крем и пари,другото лесно :)
Работната пчела, 02.07.2013 | 15:46
Няколко пъти проверявам какво съм взела,особено с деца,защото е лудниац, тряба да има храна, достатъчно вода, лосиони, играчки... :) като че ли отивам на война така се снаражавам :)
Nina Stanislavova , 02.07.2013 | 11:11
хахахах не мога да повярвам че някои би си забравил хавлията , това е първото нещо което взимам
Denica Mileva , 02.07.2013 | 10:55
нищо не пропускам като отивам на плажа, 10 пъти проверявам всичко ли съм взела защото иначе е кофти
Абонирайте се за нашия бюлетин