10 неща, които да правите в Пекин - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 неща, които да правите в Пекин
Автор: Peika.bg
10 неща, които да правите в Пекин

Когато се отправите към Пекин, имайте предвид, че това е град с 3000-годишна история. 

Той представлява интересен микс от стари традиции и нова култура. Ето и някои любопитни неща, които може да направите, докато сте там:

1. Пътувайте ферибот до Южна Корея

Най-евтиният начин да видите Южна Корея, докато сте в Пекин, е да вземете ферибота Уейдонг. Пътуването струва около 90 долара и извършва курса три пъти седмично.

2. Опитайте местната храна

Докато сте в Китай, задължително опитайте истинската местна кухня – определено ще намерите разлика между нея и еквивалентите й в останалите страни. Най-добре го направете в някое малко ресторантче с домашна храна и не пропускайте да опитате местната бира!

3. Запознайте се с местни

Пекинците са изключително приятелски настроени и би било доста обогатяващо за вас да се запознаете с някои от местните. Често просто от един разговор можем да научим много.

10 неща, които да правите в Пекин


4. Посетете Площад Тянанмън

Площад Тянанмън е световноизвестна туристическа атракция, където се намира и гробницата на Мао Дзъдун. Най-добре обаче предвидете да си вземете екскурзовод, за да може да се потопите изцяло в историята на мястото.

5. Облечете се като императори

Някога да сте искали да се чувствате като управници на най-голямата националност в света? Е, в Забранения град срещу малка сума можете да се преоблечете като император и да се снимате на златен трон.

6. Вижте Великата китайска стена

Ако сте отишли в Китай, без поне да посетите Великата китайска стена, сякаш не сте били там. Тя е дълга 8800 км и определено има с какво да ви впечатли. 

10 неща, които да правите в Пекин


7. Посетете чаена церемония

Ако искате наистина да се докоснете до китайските традиции, най-добре посетете традиционна чаена церемония. Освен че ще можете да наблюдавате прецизните действия, с които се извършва тя, ще се насладите и на стотици видове чай.

8. Пътувайте с влак до Монголия

Директно до Улан Батор от Пекин може да стигнете с влак. Не пропускайте тази възможност, защото Монголия е уникална страна, която въпреки че не е популярна туристическа дестинация, има много какво да покаже, ако сте любители на нетипичните места.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин