8 неща, които непременно да направиш това лято! - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 неща, които непременно да направиш това лято!
Автор: Peika.bg
8 неща, които непременно да направиш това лято!

Лятото е сезонът, който изтича най-бързо между пръстите. Докато обиколиш всички любими плажове, спиш под открито небе, люлееш се в хамак на хладно в планината, пътуваш на стоп и хоп - то свършило!

За да не съжаляваш, че не си изживял лятото на макс, сме ти подготвили списък с готини дейности. От теб остава само да го изпълниш! 

Виж кои са 10-те неща (всъщност са много повече), които непременно да направиш това лято!

1. Домашен коктейл

Нищо не може да те спаси по-добре от жегите от един свеж коктейл! Импровизирай - направи си домашна лимонада с мента, сок от ягоди, череши или бъз! Не забравяй да го гарнираш със солидно количество лед. От нас да знаеш, че ако в сока от бъз капнеш и малко мента, става фантазия! Смесвай любими вкусове, опитвай и не бъди стиснат - сподели с приятели! Сигурни сме, че тераса партитата, които организираш, ще бъдат още по-свежи с домашни коктейли!  

8 неща, които непременно да направиш това лято!

2. Помогни на баба си

Припомни си времето, в което прекарваше летните ваканции на село, при баба и дядо. Върни се отново към тази идилия и удари едно рамо в селската работа! Прекопаване, поливане, ако си по-нацепен може и цепене на дърва - със сигурност твоите баба и дядо ще са ти благодарни. Освен това ще са щастливи да прекарате малко време заедно. Ако искаш цяла година да си хапваш лютеница и сладка, направи си ги на село или поне удари едно рамо в приготовлението! Сигурни сме, че резултатът ще ти се услади!

3. Опитай воден спорт

Гмуркане, водни ски, сърф - изборът е твой. Направи престоя си на морето по-интересен и динамичен. Така хем ще научиш нещо ново, хем ще се забавляваш. Освен това всички знаем, че плажовете на сърфистите и уиндсърфистите са един от най-яките - възползвай се!

8 неща, които непременно да направиш това лято!

4. Концерт на плажа

Класика в жанра, но няма как да минеш без нея. Защо е лято, ако поне веднъж не осъмнеш на плажа под звуците на любимата си музика. Подари си парти до сутринта и къпане в морето по изгрев. И тази година по родното Черноморие ще има достатъчно много възможности да осъществиш тази точнк от списъка.

5. На басейн в планината

Ако ти писне от жегите, хващай пътя към гората. Ако все пак искаш да се поглезиш, то една почивка на басейн сред гъстата зеленина ще презареди напълно батериите ти. Тук със сигурност ще си отдъхнеш, ще се наспиш и ще си готов за нови открития. Съчетай ваканцията с посещение на някой интересен обект - крепост, пещера, водопад и какво ли още не.

6. Палатка, глемпинг, каравана

Лятото е най-подходящото време на нощувате на място по-различно от твоето легло или това в някой хотел. Палатката е ясна, даже почти задължителна за този сезон. Ако не сте пробвали глемпинг или живот в каравана - сега е моментът. Тези места ще повдигнат приключенския ви дух. Ще се убедите колко малко му трябва на човек, за да е щастлив особено, ако е с приятна компания!

8 неща, които непременно да направиш това лято!

7. Люлка над реката/ езеро/ язовир

Люлката може да е над какъвто и да е водоем, е все пак, нека да е с чиста вода и къпането в него да не е забранено. Важна в случая не е люлката, а възможността да скачате от нея директно във водата. Освен забавно, заниманието ще е доста освежаващо и определено ще разнообрази палатките край реката. 

8. Преход в планината

Лятото е най-подходящият сезон за преходи, защото денят е дълъг, топъл и независимо от надморската височина (на планините в България), ще успеете спокойно да нощувате в палатка. Разбира се, може да си направите и преход от хижа до хижа. 

8 неща, които непременно да направиш това лято!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин