10-те най-добри плажове в Хърватия (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10-те най-добри плажове в Хърватия (част 2)
Автор: Peika.bg
10-те най-добри плажове в Хърватия (част 2)
Снимка: pixabay

Със 1777 км брегова ивица на континента и още 4058 км, обграждащи 1246 острова и островчета, Хърватия няма недостиг на плажове.

Много от тях са скалисти, някои са пясъчни, а други са облицовани с гладки, бели камъчета, но всички са обвити от топлите, бистри води на Адриатическо море. Би било преувеличено да се каже, че има по нещо за всеки - сърфистите трябва да търсят другаде - но повечето хора могат да намерят нещо в този списък, което да отговаря на нуждите им за почивка.

Дъбовица

10-те най-добри плажове в Хърватия (част 2)

Най-доброто място за почивка между напитките

Zrće привлича тълпата, която обича клубовете, но град Хвар, на едноименния остров, има дългогодишна репутация на забавния хърватски парти град. Слънчеви места край плажа бързо преминават в буйни вечери на танци на масата в плътно натъпкани барове в елегантния стар градски център. През деня е време за възстановяване и любимото ни място за мързеливи дни е Дъбовица, мъничък залив от ослепително бели камъчета и преливащи се води на 10 км източно от града. До него се стига по камениста пътека, която води надолу от магистралата, или можете да хванете таксиметрова лодка тук от град Хвар.

Нос Каменяк

10-те най-добри плажове в Хърватия (част 2)
Снимка: pixabay

Най-добро място за среща с природата

Този див полуостров се простира от южния край на Истрия, най-северния регион на Хърватия. Средиземноморски храсти, ароматни билки, овощни дървета и диви цветя покриват ниските хълмове, а по целия му периметър са скали, спускащи се към водата. 

Плаж Сахара

10-те най-добри плажове в Хърватия (част 2)

Най-доброто място, за да се излегнете във водата като в естествена вана

Плажът Сахара на Раб има предимството, че сам по себе си е доста прекрасен. Тази голяма пясъчна подкова е на половин час поход от Лопар, което й осигурява степен на изолация, като все още е лесно достъпен. Основният недостатък за някои е, че целият залив е изключително плитък; ще ходите цяла вечност, за да покриете дори коленете си, камо ли за всичко друго. От светлата страна, плитката вода се загрява бързо и лесно бихте могли да лежите в нея с часове.

Пунта Рата

10-те най-добри плажове в Хърватия (част 2)
Снимка: wikimedia

Най-доброто място, където да намерите сянка под боровете

Бреговата ивица около Брела в отсечката на континенталната част на Далматина, известна като Макарска Ривиера, се състои от редица красиви, каменисти плажове, подкрепени от борови гори. Този участък от 300 м е популярен сред местните семейства, като дърветата осигуряват приветлив отдих от парещото лятно слънце.

Любенице

10-те най-добри плажове в Хърватия (част 2)
Снимка: wikimedia

Най-доброто място за уединение и тренировка след плуване

Люженице е каменисто място, на 378 м нагоре по билото в отдалечен участък на остров Крес. В основата му е каменист плаж, до който се стига по пътека от селото. Разходката до там отнема около 45 минути надолу до водата. След като стигнете до там, пустият плаж ще бъде за вас истинска наслада. Разходката обратно до върха е по-малко по-приятна.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин