11 съвета за прохождащи планинари - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
11 съвета за прохождащи планинари
Автор: Peika.bg
11 съвета за прохождащи планинари

Пешеходният туризъм е чудесен начин да опознаете селските райони, да се поддържате във форма, да премахнете стреса и да направите някои добри снимки.

Ако планирате първия си поход или просто искате някои съвети за по-добри преходи, продължете да четете. Ето най-добрите съвети за туризъм за начинаещи:

1. Поход с някой друг

Ако сте начинаещ турист или някой, който не е толкова уверен в себе си, опитайте да походите с някой друг или помислете за групова екскурзия или обиколка. Във вашия град може да има специализирани компании, които могат да организират походи.

2. Следвайте маркирани пътеки

Ако се впускате в неизвестна територия, тогава по възможност винаги следвайте маркирани туристически пътеки. Някои градове и дестинации имат официални маршрути и знаци, които ви насочват в правилната посока. Виена е такава дестинация, където имат много пътеки със знаци, гарантиращи, че вървите по правилния път.

3. Вземете карта

Можете  да получите карта на пътеките от местното туристическо бюро. Друго място за търсене е в блогове и туристически уебсайтове, където те могат да имат карти и маршрути, които можете да следвате.

4. Вземете компас

Ако пътувате в стар стил и искате да се ориентирате с хартиени карти, вземете със себе си компас, за да можете да следите посоката си.

5. Уверете се, че телефонът ви е зареден

Винаги, когато се разхождате пеша, уверете се, че телефонът ви е напълно зареден. Това е важно, в случай че се изгубите, трябва да се обадите за помощ или да проверите упътванията на телефона си. Добра идея е да си вземете и пауър банк, за да може да го заредите, ако бързо ви пада батерията. Когато пътувате, гледайте да ги държите в топъл джоб, тъй като при ниски температури се изтощават значително по-бързо.

6. Не се прекалявайте на първия си поход

Когато тръгнете на първия си поход, не прекалявайте. Препоръчваме ви да започнете с 5-километрова разходка.

7. Не забравяйте водата

Понякога лесно можете да забравите да пиете вода по време на разходка, но това е нещо, което е изключително важно – затова не я забравяйте.

8. Избягвайте туризма при лошо време

Освен ако не сте сериозно авантюристични, ви препоръчваме да не се разхождате в лошо време, като проливен дъжд, обилен сняг и буря. Най-добре е да проверите времето предния ден и да вземете под внимание всички предупреждения.

9. Вземете дрехи, устойчиви на дъжд и вятър

Туризмът с яке и панталони, които не са устойчиви на вятър или водоустойчив, може да направи похода ви доста неприятна изживяване, както и да ви разболее. Поради тази причина винаги проверявайте времето преди вашия поход и се облечете подходящо и потенциално прекалено подгответе, в случай че то се промени.

10. Помислете за използване щеки

Щеките на пръв поглед изглеждат излишни, но можете да сте сигурни, че могат да ви бъдат от полза – особено при по-неравни и хлъзгави терени.

11. Носете качествени и добре прилепнали обувки и чорапи

Качествените и добре прилепнали обувки и чорапи са жизненоважни за туризма. Това ще гарантира, че ще бъдете много по-удобни при туризъм, а също така се надяваме да предотвратите появата на мехури. Също така искате да сте сигурни, че туристическите ви обувки са водоустойчиви, тъй като да ходите с мокри обувки е същински ад.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин