12 интересни забележителности и възможности за релакс в Оран, Алжир - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
12 интересни забележителности и възможности за релакс в Оран, Алжир
Автор: Елена Исаева
12 интересни забележителности и възможности за релакс в Оран, Алжир
Снимка: pixabay.com

Оран, родният град на известния френски моден дизайнер Ив Сен Лоран, се намира на брега на Средиземно море. Градът е вторият по големина в Алжир и важен пристанищен център, от който се изнасят продукти, основно плодове, зеленчуци и вино, както и специално изработена висококачествена хартия от тревата еспарто. Градът има важно стратегическо, културно, индустриално и търговско значение за Алжир.

Оран е мноко красив и подреден град, разположението на който позволява да бъде проектиран до голяма степен по подобие на Ница, с редица сгради, излъчващи френски шик и финес.

12 интересни забележителности и възможности за релакс в Оран, Алжир
Снимка: pixabay.com

Хиляди туристи от цял свят идват тук, за да се насладят на красивото крайбрежие на този чаровен град, с просторни улици, а гледките от високо към града са фантастични и нямат равни.

В града има много забележителности, някои от които ще споделя:

1.     Катедралата Сакре Кьор Д‘Оран е първата френска катедрала, построена в Алжир. В наши дни тук се помещава библиотеката на града.

2.     Красивата сграда на Кметството също си заслужава да бъде видяна.

3.     Разходете се по главният площад на Оран, където е издигнат прекрасен фонтан.

4.     На около 400 м. надморска височина се извисява Форд Санта Круз – крепост, построена от испанците и османците през XVII век. Тя има стратегическо място с панорамна гледка към града. Тук са построени замък и параклис, както и огромна статуя на Дева Мария, за която казват, че е копие на тази в Нотр Дам дьо ла Гард в Марсилия.

12 интересни забележителности и възможности за релакс в Оран, Алжир
Снимка: pixabay.com

 

5.     Друга историческа забележителност е Синагогата на Оран, построена през 1880 г., превърната по – късно в джамия.

6.     Най – старата част на града - чаровният квартал Сиди Ел, построен по склоновете над Оран, откъдето се откриват спиращи дъха гледки надолу към града и крайбрежието.

7.     Посетет националния музей на града Ахмед Забана, кръстен на алжирският национален герой. В музеят се помещават ценни археологически находки, артефакти и древни скулптури.

8.     Посетете пазарния квартал, колоритното място, където може да си купите всичко – от екзотични цветя до местни традиционни сувенири за спомен. Идвайки на пазара ще имате възможност да се слеете с тълпата от местни и туристи, ще усетите духа на града и макар и за кратко ще се почувствате сякаш сте тукашен.

9.     Край града, само на няколко километра има красив пясъчен плаж, който привлича туристи и летовници. А ако ви стане прекалено топло от знойното алжирско слънце, можете да се потопите в прохладата на някое от крайбрежните заведения и ресторанти, където си залужава да вкусите от местната кухня, да опитате някой от специалитетите или само да пиете разхлаждащ коктейл.

12 интересни забележителности и възможности за релакс в Оран, Алжир
Снимка: pixabay.com

10.  Северозападно от Оран се намира соленото езеро, където любителите орнитолози ходят да наблюдават птиците. Тук има изобилие от ята фламинго, а самото езеро е заобиколено от красиви евкалиптови и коркови дъбови гори.

11.  По хълмовете над града има великолепни туристически алеи и еко пътеки, където ще можете да дишате невероятен въздух и ще имате възможността да се запознаете с корковия дъб от близо.

12.  Разбира се нощният живот в града също е много оживен. След дългите разходки сред природата и разглеждане на забележителностите, можете да завършите деня в някой от нощните клубове, да слушате местна музика и да танцувате до зори.

Оран е съчетание на няколко неща в едно – изберете ли го за почивка, градът ще ви се отблагодари със своите красоти, история и култура.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин