12-те най-добри плажа в Коста Рика (част 1) - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
12-те най-добри плажа в Коста Рика (част 1)
Автор: Peika.bg
12-те най-добри плажа в Коста Рика (част 1)
Снимка: pixabay

Коста Рика може да има някои от най-зашеметяващите дъждовни гори и дива природа на планетата, но има и наистина страхотни ивици пясък.

Независимо дали искате да сърфирате сред вълните или просто прекарвате дните си, попивайки слънчевите лъчи, едно е сигурно - Коста Рика е мечтата на любителя на плажовете.

Ето 10 от нашите любими:

1. Плая Негра

Както подсказва името му, този така обичан плаж в близост до град Кахуита, зареден с реге музика, е покрит с тъмно черен пясък, който блести прекрасно в слънчев ден. Въпреки че пясъкът може да стане малко топъл около обяд, не се притеснявайте, тъй като никога не сте далеч от тюркоазените води на Карибско море. Въпреки че несъмнено е най-популярното място за плуване в града, никога не е пренаселено.

2. Плая Кончал

Може би най-красивият плаж в Коста Рика, мъничък, но никога не е подценяван. Playa Conchal е покрит с фини частици от натрошени морски черупки. Докато се разхождате из кристална вода в търсене на запомнящ се сувенир, направете пауза за момент, за да помислите колко е прекрасно да си в рая.

3. Пунта Ува

От черен път, маркиран от гмуркателния център Punta Uva, се намира тихо идилично заливче, което може да стане дубльор за сцена във филма „Плажът“. Обикновено има няколко местни жители, които отдават под наем сърфове на пясъка, а рифът вдясно от залива е отличен за гмуркане с шнорхел и сърф (но не едновременно!).

4. Плая Еспадилия Сур

На половин час пешеходен преход от входа на Parque Nacional Manuel Antonio, Playa Espadilla Sur е на север от Пунта Катедрала и е великолепна с прилепнали сцени от бял пясък, подкрепени от тучна тропическа гора. Колкото и да се изкушавате, плуването тук може да бъде опасно - имайте предвид течението. В средата на плажа има питейна вода, бани и душове. 

5. Плая Санта Тереза

Плая Санта Тереза ​​е един от най-добрите плажове в Коста Рика за сърфиране. Дългата, зашеметяваща ивица е известна със своята  мощна почивка на плажа. Вълните на популярната дестинация Peninsula de Nicoya са доста постоянни и могат да бъдат подходящи за сърфиране практически по всяко време на деня. В северния край на плажа, Roca Mar - известен още като Suck Rock - е страхотна точка за почивка и местен фаворит.

6. Плая Хермоза

Някъде на север от града Плая Санта Тереза ​​свършва и започва Плая Хермоза. Този великолепен плаж заслужава своето име (красив), а след това и някои други. Той е широк и впечатляващ при отлив. Плажът почти изчезва при прилив. Някъде между ниското и високото е приливът на сърф, когато можете да карате почивката на плажа наляво или надясно от центъра. Можете да сърфирате в точката на почивка (в северния край на плажа) по всяко време. Този плаж е популярен и сред семействата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин