5 съвета за оптимизиране на плажните аксесоари - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 съвета за оптимизиране на плажните аксесоари
Автор: Peika.bg
5 съвета за оптимизиране на плажните аксесоари

Докато сте съсредоточени в разходите по пътя, хотела, храната, забравяте, че многобройните плажни принадлежности също са съществен разход – особено ако имате деца.

Затова ви предлагаме няколко съвета, с които бихте могли да оптимизирате бюджета си плажните аксесоари:

1. Пазарувайте предварително 

Ако предварително купите каквото имате нужда и не се презапасявате, имате голям шанс – особено що се отнася до това какво ви е нужно за една морска почивка. Всички плажни принадлежности могат да се набавят и от самия курорт, но на много по-висока цена. Понякога хората си казват, че няма да си пълнят колата с излишни неща и направо на място ще купят каквото им трябва, само че неглижират за солидната надценка, която слагат по курортите. Това се отнася най-вече за някои по-скъпи продукти като бански костюми, слънчеви очила, шапки и чанти.

2. Ползвайте едно плажно мляко

Не купувайте за всеки член на семейството отделно плажно масло. Децата, разбира се трябва да бъдат с отделно, защото за тях има други изисквания с много висок слънцезащитен фактор (най-добре 50-и). Нищо не пречи и възрастните да ползват слънцезащитния крем на децата. Друга опция е всички възрастни да използвате едно плажно мляко. Със сигурност на всеки се е случвало да се прибере с няколко недоизразходвани тубички плажно мляко, което често е нещо излишно.

3. Вземете малки разфасовки на козметичните продукти

Не ви препоръчваме да разчитате на хотелските козметични продукти. Най-добре е да си носите свои. Те обаче са доста на брой – шампоан, балсам, четки за зъби, паста за зъби, душ гелове, пяна за бръснене, самобръсначки и т. н. Помислете дали не можете да си вземете унисекс шампоан и душ гел. Това със сигурност ще облекчи разходите ви. И най-важното – потърсете козметични продукти в малки размери. В много магазини се предлага козметика в мини туристически опаковки – от споменатите шампоан и балсам, през паста за зъби, та до рол-он дезедоранти.

4. Вземете по-малко обемни плажни кърпи

Това е сред най-обемистите неща в багаж, когато тръгваме към морето. Затова ви предлагаме да вземете си кърпи от микрофибър или лен, чийто обем е пъти по-малък от този на хавлиените, когато се сгънат.

5. Приоритизирайте медикаментите в аптечка

Сиропи, хапчета, кутии, опаковки… Тук наистина не е нужно да се изхвърляте. Аптеки има навсякъде – затова вземете само най-необходимите и базови медикаменти. А за да спестите място, извадете блистерите от кутийките и дори може да отрежете от тях с ножичка само колкото смятате, че може да ви потрябва.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин