7-те най-красиви плажa в Италия - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7-те най-красиви плажa в Италия
Автор: Peika.bg
7-те най-красиви плажa в Италия
Снимка: pixabay

От малки заливи в причудливи рибарски селища до дълги пясъци, които изглеждат като картичка от Карибите, Италия има плажове, които да отговарят на всяко настроение. 

Ето 7 от най-красивите плажове в Италия:

1. Чиа Бийч, Сардиния

7-те най-красиви плажa в Италия
Снимка: pixabay

На южния бряг на Сардиния, недалеч от Каляри, плажът Чиа се счита от мнозина за най-добрия плаж в Италия. Подкрепен от пясъчни дюни и много дървета, плажът е защитен от вятър и популярен както сред местните жители, така и сред сърфистите.

Водите тук са невероятен нюанс на тюркоаз, а пясъкът е златист. Италианците казват, че това е цветът на малките праскови. Лагуната зад плажа Чиа е важно място за размножаване на фламинго, а делфините са редовни посетители на залива.

2. Сан Фрутуосо, Лигурия

7-те най-красиви плажa в Италия
Снимка: pixabay

Феновете на "Пътуването до Италия" със Стив Куган и Роб Брайдън, ще разпознаят Сан Фрутуозо като сцена на една от техните по-страховити битки за представянето на Майкъл Кейн. Зашеметяващият залив е на половината път между Портофино и Камогли и е достъпен само по пешеходна пътека на хълма или по море.

Плажът е заобиколен от буйна растителност и с изглед от абатството Сан Фрутуосо, средновековна структура, известна със своите тройни прозорци. Заливът е популярен и сред водолази, които идват да видят статуята на Христос в бездната. Тя е поставена във водите през 1954 г. на дълбочина от около 18 метра от семейство Коста.

3. Плаж Тропеа, Калабрия

7-те най-красиви плажa в Италия
Снимка: pixabay

Разположен в сърцето на "Крайбрежието на боговете" на Калабрия, Tropea Beach предлага бял пясък и тюркоазена вода, точно в карибски стил. Но там, където ще намерите палми в Карибите, ще намерите древен средновековен манастир в този стар град на скалата.

Плажът е подкрепен от крайбрежна алея, която е идеална за вечерна разходка, докато слънцето залязва. Ако се чувствате енергични, изкачете се по стълбите към църквата Санта Мария, която е на хълм срещу стария град, известен като Изола.

4. Плаж Фолоника, Тоскана

7-те най-красиви плажa в Италия
Снимка: wikimedia

Плажовете около Фолоника се славят с финия си пясък и спокойните води. С изглед към остров Елба, те са подкрепени от зелени хълмове и са заобиколени от природни резервати и етруски руини.

Докато плажовете, които са най-близо до града, могат да се препълнят през лятото, тези малко по-далеч почти винаги са безлюдни. Плажът Casetta Civinini е дълъг 6 километра. Плажът Кала Виолина е в резерват с ограничения за превозни средства. А до Кала Мартин може да се стигне само с колело или пеша. Донесете си всичко необходимо тук - няма магазини или ресторанти.

5. Плаж Furore, крайбрежие на Амалфи

7-те най-красиви плажa в Италия
Снимка: wikimedia

Един от най-малките плажове в Италия, каменистия залив на Фуроре на крайбрежието на Амалфи е достатъчно голям, за да може рибарите да извадят малките си дървени лодки.

Дълъг само 25 метра, Фуроре е сгушен на половината път между Амалфи и Позитано и е разположен в един от единствените фиорди в Италия. Прегърната е от извисяващите се скали и подкрепена от рибарски къщи в пастелни цветове. Плуването тук е едно от най-сюрреалистичните преживявания, които ще имате в Италия.

6. Плаж Пунта Прошуто, Пулия

7-те най-красиви плажa в Италия
Снимка: wikimedia

Разположен в един от малкото защитени морски райони в Италия, плаж Пунта Прошуто в Пулия е наистина непокътнат. Тук няма да намерите ред след ред шезлонги и чадъри. Просто чисти води, бели пясъци и неофициални плажни бараки. 

Плажът е извън туристическата пътека и труден 40-минутен път на юг от Лече. Направете спирка в Мандурия по пътя надолу и вземете няколко бутилки от виното Primitivo.

7. Сан Вито Ло Капо, Сицилия

7-те най-красиви плажa в Италия
Снимка: wikimedia

Този трикилометров участък от златен пясък се възхвалява като перла на брега на Трапани. Разположен в северозападния ъгъл на Сицилия и се извисява от внушителния връх Монако, плитките води винаги са бистри, топли и привлекателни.

Уверете се, че ще посетите и други места освен плажа, за да разгледате град Сан Вито Ло Капо, който е пълен с оживени магазини и ресторанти. През септември градът е домакин на ежегодния Cous Cous Fest, празнувайки това популярно средиземноморско ястие. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин