Монако - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Монако
Пътешествия за Монако
Княжество Монако е една от най-малките, независими държави в света. Тя излъчва блясък, богатство и аристократизъм. Особено посещавана е през...
Монако
Монте Карло e символ на луксозни хотели, скъпи коли, казина, но най-известният квартал на Монако може да ви предложи много повече от това. Монте...
Монте Карло, Монако
Информация за Монако
Столица: Монако
С какви пари: Евро
Часова зона: -1
На какъв език: Официалният език е френски. Италианският е вторият най-популярен език. Английският също е широко разпрoстранен.
Най-добро време: Най-доброто време да посетите Монако са месеците април, май, септември и октомври. От юни до август може да бъде изключително горещо и пренаселено. Ако сте почитатели на състезанията с коли, пътувайте през януари, когато е Монте Карло Рали или през април – за Гран При на Монако.
Пазаруване: Обикновено магазините са отворени от 9 до 12 часа и от 15 до 19 часа. Повечето магазини са затворени в неделя, с изключение на големите търговски центрове и супермаркетите. Не забравяйте да посетите магазините за шоколади и открития пазар в Монте Карло.
Щепсели и контакти: Повечето контакти и щепсели съвпадат с българския стандарт, ако се наложи, може лесно да закупите накрайник на място.
Религия: Официалната религия е католицизъм
Абонирайте се за нашия бюлетин