13 от най-големите зоологически градини в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
13 от най-големите зоологически градини в света
Автор: Елена Исаева

Знаете ли кои са най-големите зоологически градини в света?

Ето първите 13 от тях:

Зоопарк и аквариум Хенри Дорли, САЩ - Зоопарк и аквариум Хенри Дорли в Омаха, Небраска, САЩ, е един от най-големите зоологически градини в света, приютяващ над 17 000 животни, представляващи 962 вида. Зоологическата градина е известна със своите закрити експонати в пустинята и тропическите гори, както и с огромния си аквариум, който съдържа най-голямата в света изложба на акули на закрито.

Пекинската зоологическа градина, Китай – Пекинската зоологическа градина е една от най-големите зоологически градини в света, с над 14 500 животни, представляващи 950 вида. Той е най-известен със своята изложба на гигантски панди, която е дом на няколко панди.

Берлинската зоологическа градина, Германия – Берлинската зоологическа градина е една от най-старите и известни зоологически градини в света и приютява над 20 000 животни, представляващи 1500 вида. Известен е с голямата си колекция от примати и големи котки.

Зоопарк в Сан Диего, САЩ - Зоопаркът в Сан Диего в Калифорния, САЩ, е дом на над 3700 животни, представляващи 650 вида. Известен е с успешните си програми за размножаване на застрашени видове като гигантската панда и калифорнийския кондор.

Московският зоопарк, Русия – Московският зоопарк е един от най-големите зоологически градини в света, с над 11 000 животни, представляващи 1100 вида. Известен е с голямата си колекция от големи котки, включително сибирски тигри и снежни леопарди.

Зоопарк Бронкс, САЩ - Зоопарк Бронкс в Ню Йорк, САЩ, е един от най-големите зоологически градини в света, с над 4000 животни, представляващи 650 вида. Известно е с голямата си колекция от примати, както и с успешните си програми за размножаване на застрашени видове като маймуната тамарин.

Зоологическата градина в Торонто, Канада - Зоологическата градина в Торонто в Онтарио, Канада, е дом на над 5000 животни, представляващи 500 вида. Известен е с успешните си програми за размножаване на застрашени видове като чернокракия пор и мармота от остров Ванкувър.

Зоологическата градина и аквариумът на Колумб, САЩ - Зоопаркът и аквариумът на Колумб в Охайо, САЩ, е дом на над 7000 животни, представляващи 800 вида. Известен е с успешните си програми за размножаване на застрашени видове като окапи и облачен леопард.

13 от най-големите зоологически градини в света
Снимка: pixabay.com

Пражки зоопарк, Чешка република - Пражкият зоопарк е един от най-големите зоологически градини в Европа, с над 6000 животни, представляващи 650 вида. Известен е с голямата си колекция от примати и големи котки.

Сингапурска зоологическа градина, Сингапур - Сингапурската зоологическа градина е дом на над 2800 животни, представляващи 300 вида. Известен е със своите експонати с отворена концепция, които позволяват на посетителите да се доближат до животните, както и с успешните си програми за размножаване на застрашени видове като белия носорог и орангутана.

Зоопарк Таронга, Австралия - Зоопаркът Таронга в Сидни, Австралия е дом на над 4000 животни, представляващи 350 вида. Известно е с успешните си програми за размножаване на застрашени видове като тасманийския дявол и дървесното кенгуру.

Зоопарк и ботаническа градина в Синсинати, САЩ - Зоопаркът и ботаническата градина в Синсинати в Охайо, САЩ, е дом на над 2000 животни, представляващи 500 вида. Известен е с успешните си програми за размножаване на застрашени видове като суматранския носорог и африканския слон.

Зоопарк Бронкс, САЩ - Зоопарк Бронкс в Ню Йорк, САЩ, е един от най-големите зоологически градини в света, с над 4000 животни, представляващи 650 вида.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин