Зоокът Алис - забавления близо до София - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Зоокът Алис - забавления близо до София
Автор: Peika.bg

Ако и вие като мен живеете в София, но искате да разнообразите свободното си време, а не искате да пътувате далече - това е за вас.

Пролет е, времето става все по-хубаво и желанието да пътувам се надига в мен.

Времето обаче, както винаги е ограничено. За това реших, че вместо да пътувам далеч и да си губя цялата неделя, може просто да посетя този зоокът.

Нека си признаем - кой няма нужда от малко животинска терапия. Или иначе казано - да прекарате един ден, заобиколени от разни странни животинки. 

Като свободно, разхождащи се лами, емута, бяло кенгуру.

Къде се намира ще попитате, близо до Перник, село Лесковец. Аз пътувах с кола, което е също забавно, когато е в готина компания. Но, ако искате да сте истински приключенец, то може да хванете и влака от София. Признавам си, аз не съм се качвала на влак, да срамно е, знам. За това и когато времето ми позволява бих пробвала този вариант. Проблемът, който може да възникне тук е, че самото село се намира на около 14 км от града. Но, винаги може да хванете такси.

Да се върнем на животните. Повечето не са в клетки, разхождат се свободно. Можеш да ги пипнеш и да се снимаш с тях разбира се. Много са милички и изглеждат страхотно, не болни и недохранени, като в зоопарк. Това прави дестинацията чудесна и за хора с деца. Вярвам няма да има по-щастливи от тях, когато видят лама на живо.

Самата аз, въпреки че съм на 27 години, бях толкова щастлива, че се докосвам до тези красиви животни.

Там може да видите и мини козички, пауни - всякакви пернати. Най-интересното животинче, за мен, беше бялото кенгуру. Не само, че не съм виждала кенгуру на живо, но и албинос...

След играта с животните, може да похапнете скара или понички, а хората там са искрено любезни и мили.

Автор: Михаела Михайлова

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Peika.bg (@peika.bg)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин