14 от най – красивите пристанища на Гърция - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
14 от най – красивите пристанища на Гърция
Автор: Елена Исаева

Южната ни съседка Гърция е известна със своите красиви и чисти плажове. Площта ѝ почти изцяло е заобиколена от море – на изток Егейско, на запад Йонийско и на юг Средиземно море, с което се класира на 12 място в света по брегова площ – 13 676 км. , като в това число са включени всички гръцки острови – около 1 400, от които 227 не са населени.

Страната е предпочитана дестинация за морска ваканция от милиони хора по света. Поради благоприятното и географско разположение, летният сезон е дълъг – от началото на месец май до края на месец октомври, Гърция е място за релакс и отдих, както за местните, така и за многбройните посетители на страната. С уникалните си морски изгледи, залези, изгреви, досущ изглеждащи като красиви картички, богата и древна история и култура, Гърция е едно от най – привлекателните места в света.

14 от най – красивите пристанища на Гърция
Снимка: Елена Исаева

 

Ето и едни от най – прекрасните пристанища на тази интересна не само с история и забележителности, но и с природни дадености страна.

1.     Ермуполи, остров Сириус, или наречено още Царицата на Цикладите. Цветните сгради в неокласически стил му придават очарователно уникален вид.

2.     Атиниос, Санторини, впечатляващ със заобикалящият го пейзаж, който разкрива интересни вулканични пластове на скалите в най – различни нюанси.

3.     Сими – островът с най – живописното пристанище, излязло сякаш от четката на талантлив  художник.

4.     Фискардо, очарователното бижу на остров Кефалония, излъчващо свежест, спокойствие и уютна атмосфера.

5.     Миконос – любимото място на бизнесмените. Благодарение на круизите, посетителите му достигат до 15 000 човека на ден във високия круизен сезон.

14 от най – красивите пристанища на Гърция
Снимка: Елена Исаева

6.     Остров Лефкада, един от най – красивите в Гърция, неслучайно наречен Карибите на Гърция. Порто Кацики е плаж, мечтан от много туристи, но не винаги морето позволява да се достигне до него, въпрос на късмет е да го посетите. Разположението му в отвеса на скалите е причина в много малка част от деня да е огрян от слънцето, но пък красотата му е уникална по всяка време.

7.     Остров Закинтос, с най – сниманият и най – известен сред фото любителите плаж Навагио.

8.     Остров Корфу, достойно заслужил името изумрудения остров, място изобилно на зеленина, известно с огромните си маслинови насаждения – над 3 милиона, намиращи се навсякъде из острова. Това е една от най - предпочитаните дестинации в Гърция.

14 от най – красивите пристанища на Гърция
Снимка: Елена Исаева

9.     Остров Скиатос, известен със снимания на него мюзикъл „Мама миа“. Малък по площ, но богат на уникални пясъчни плажове с кристално чиста вода, около 60 на брой, даващи възможност за уединение, спокойствие и релакс.

10.  Остров Скопелос, другият прочул се с мюзикъла остров, с многобройни красиви заливи и превъзходна кухня.

11.  Серифос Таун, остров Серифус, със своите бели къщички, разположени амфитеатрално от върха до брега на морето.

12.  Наксос Таун, остров Наксос, където минавайки през портата на Аполон, ще се озовете сред стените на венецианска крепост, пренасяйки се назад във времето на Великата Венецианска Република.

13.  Остров Кимолос, където разхождайки се в главното село на острова Хорио Кимолу, ще можете да се налсадите на автентичния дух на типичната гръцка атмосфера.

14 от най – красивите пристанища на Гърция
Снимка: Елена Исаева

14.  Итака, островът на Одисей, с главен град Вати, който е една миниатюра на големите гръцки пристанища.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин