150 причини да посетите Троян - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
150 причини да посетите Троян
150 причини да посетите Троян
Снимка: Петър Петров

Троянски проход, Троянски манастир, троянска керамика, троянска сливова –известни символи, свързани с гостоприемния планински град в северните поли на Стара планина.

Има поне 150 причини, заради които си заслужава да посетиш 150-годишния град. Троян и селата около него са прекрасно място за уединение, почивка, балнеолечение, спорт, туризъм и забавления. Археологически разкопки свидетелстват, че районът е бил обитаван още от древни времена. Троянският Балкан е сгушил в прегръдка дивна природа, създавайки приятен и здравословен умерен климат – свежа и уханна пролет, прохладно лято, слънчева и топла есен, мека и снежна зима.

Тук ще срещнеш очарователно съчетание на недокоснати от човешка дейност природни красоти, прорязани от бързи потоци, стоплени от мощни термални минерални извори, както и съхранено културно-историческо наследство, което с много любов и естетически усет е представено по модерен начин в интересни музейни сбирки. Троян може да е твоето малко бягство от баналното ежедневие. Той ще те зареди с пъстри емоции и ще устави у теб топли спомени! 

56346

Тази година Троян навършва 150 години и всеки, решил да се докосне до него, ще открие поне 150 причини да го направи. Тук могат да се почувстват на мястото си - любителите на планината и природата, авантюристите, традиционалистите, любителите на българския фолклор и древни занаяти. 

56344

Ако искаш да научиш повече за дърворезбата, керамиката или пък са узнаеш тайната в изваряването на прословутата троянска сливова - вече знаеш кое е твоето място! Троян е за хората, които искат да посрещнат първия юлски изгрев в Балкана, за тези, които ще си наберат билки на Еньовден, за рокаджии и почитатели на бита и самодейното творчество. Троян е сърцето на Балкана и дестинация за всички сезони! А сега имате поне 150 причини, за да го посетите!

56347

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
kalitravel, 26.12.2018 | 14:15
С най-голямо удоволствие ще го посетя!
Абонирайте се за нашия бюлетин