15 острова, които непременно трябва да посетите - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
15 острова, които непременно трябва да посетите
Автор: Елена Исаева

Ето 15 зашеметяващи острова от цял свят, които трябва да обмислите да посетите, заедно с малко информация за всеки:

Бора Бора (Френска Полинезия):

15 острова, които непременно трябва да посетите
Снимка: pixabay.com

Разположен в южната част на Тихия океан, Бора Бора е известен със своите кристално чисти тюркоазени води, бунгала над водата и оживен морски живот. Често се смята за един от най-красивите острови в света.

Санторини (Гърция):

15 острова, които непременно трябва да посетите
Снимка: pixabay.com

Санторини е гръцки остров, известен със своите живописни варосани сгради, църкви със сини куполи и спиращи дъха залези. Предлага невероятна гледка към Егейско море и уникални вулканични пейзажи.

Малдиви:

Малдивите са архипелаг от острови в Индийския океан, известен със своите луксозни курорти, девствени плажове и оживени коралови рифове. Това е мечтана дестинация за гмуркане с шнорхел, гмуркане и релакс.

Мауи (Хавай, САЩ):

Мауи е вторият по големина хавайски остров и може да се похвали с разнообразни пейзажи, включително девствени плажове, буйни тропически гори и драматичен вулканичен терен. Предлага възможности за сърфиране, туризъм и изследване на известния път към Хана.

Сейшели:

Сейшелските острови са архипелаг в Индийския океан, известен със своите зашеметяващи бели пясъчни плажове, чисти тюркоазени води и богата дива природа. Това е рай за любителите на природата и предлага отлично гмуркане с шнорхел и гмуркане.

Капри (Италия):

Разположен в залива на Неапол, Капри е очарователен италиански остров, известен със своите скалисти скали, цветни пристанища и известната морска пещера Blue Grotto. Той предлага комбинация от естествена красота, култура и жизнена атмосфера.

Галапагоски острови (Еквадор):

Галапагоските острови са архипелаг в Тихия океан, известен с уникалната си дива природа, включително гигантски костенурки, морски игуани и синекраки гърди. Това е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и рай за любителите на природата.

Занзибар (Танзания):

15 острова, които непременно трябва да посетите
Снимка: pixabay.com

Занзибар е екзотичен остров край бреговете на Танзания, известен със своите идилични плажове, оживени пазари и богато културно наследство. Предлага възможности за обиколки с подправки, гмуркане с шнорхел и разглеждане на историческия Каменен град.

Бали (Индонезия):

Бали е популярен индонезийски остров, известен със своите тучни оризови тераси, древни храмове и оживена сцена на изкуството. Той предлага комбинация от красиви плажове, богата култура и широка гама от дейности на открито.

Острови на Големия бариерен риф (Австралия):

Островите на Големия бариерен риф, разположени край бреговете на Куинсланд, Австралия, са група острови, заобиколени от емблематичния Голям бариерен риф. Те предлагат изключително гмуркане с шнорхел, гмуркане и възможност за изследване на най-голямата система от коралови рифове в света.

Малдиви:

Малдивите са архипелаг от острови в Индийския океан, известен със своите луксозни курорти, девствени плажове и оживени коралови рифове. Това е мечтана дестинация за гмуркане с шнорхел, гмуркане и релакс.

Великденски остров (Чили):

Великденският остров, известен още като Рапа Нуи, е отдалечен остров в Тихия океан, известен със своите монументални каменни статуи, наречени моаи. Той е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и предлага уникална комбинация от природна красота и древна култура.

Пукет (Тайланд):

Пукет е най-големият остров в Тайланд и популярна туристическа дестинация, известна със своите зашеметяващи плажове, оживен нощен живот и културни забележителности. Той предлага широка гама от водни дейности, включително гмуркане с шнорхел и прескачане на острови.

Фиджи:

Фиджи е архипелаг в южната част на Тихия океан, известен със своите плажове с палми, чисти лагуни и оживени коралови рифове. Предлага възможности за гмуркане с шнорхел, гмуркане и потапяне в топлото гостоприемство на Фиджи.

Ибиса (Испания):

Ибиса е оживен остров в Средиземно море, известен със своя оживен нощен живот, красиви плажове и бохемска атмосфера. Това е популярна дестинация за купонджии, както и за тези, които търсят релакс и естествена красота.

 

Тези острови предлагат смесица от естествена красота, културни преживявания и уникални атракции, които ги правят задължителни дестинации за посещение от пътници по целия свят.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин