Неща за правене в Занзибар (част 2) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Неща за правене в Занзибар (част 2)
Автор: Peika.bg
Неща за правене в Занзибар (част 2)
Снимка: pixabay

Занзибар е идиличен остров, разположен в Индийския океан. Бял пясък, палми и тюркоазена вода създават живописна ваканционна дестинация.

Произходът му като търговска точка означава, че има богат културен микс със силен арабски привкус. Занзибар е известен със своите подправки и резбовани дървени врати, както и с това, че е родното място на Фреди Меркюри. Масайски воини, костенурки, плажове и делфини се смесват, за да създадат уникално тропическо място.

#4. Плувайте с делфини

Safari blue е един от най-популярните турове, предлагани в Занзибар. Можете да прекарате деня на дау, традиционна дървена лодка, плаваща по тюркоазените води на Индийския океан. Сафарито ви отвежда в природозащитната зона, където можете да плувате и да се гмуркате с шнорхел с делфини. Ако имате късмет, може да видите и костенурка да плува наоколо. Обядът е тропически пикник на пясъчна ивица, преди да се отправите обратно, за да разгледате местната лагуна. Уверете се, че сте намерили добра цена, тъй като всеки ще се опита да ви продаде Safari Blue.

#3. Вижте Prison Island

Затворническият остров, известен още като остров Чангуу, е домът на гигантските костенурки Алдабра. С намаляващ брой, островът се използва като убежище за костенурките и туристите, които го посещават, могат да ги хранят и да ги наблюдават. Островът е чудесно място за почивка на плажа и работа върху вашия тен. Има пътеки около острова, по които можете да се скитате, да разгледате някои от гористите райони или да изследвате руините на стария затвор, които дават името на острова.

#2. Гледайте залеза

Livingstone Bar е фънки бар на плажа, който има най-доброто място да се отпуснете и да гледате залеза над океана. Вземете коктейл или бира и се насладете на звуците на музиката на живо. Има поставени маси на пясъка и оттам можете да се отпуснете и да гледате наоколо. Привечер местните плажни момчета практикуват акробатика на пясъка, използвайки стари гуми като трамплини. Това прави доста забавно шоу и то безплатно. 

#1. Отпуснете се в Обетованата земя

В Кизимкази, надолу по края на черен път, се намира обетована земя. Докато се отправяте натам, се чувствате сякаш сте на път за нищото, но повярвайте ни, заслужава си. Promised Land е къща за гости и бар с изглед към Индийския океан. Вземете питие от бармана и опитайте от хамаците или диваните, които просто се молят да мързелувате. Ако искате малко повече екшън, те също имат плажен волейбол и опънато въже. Вечер всички се събират около огнището и свирят на африкански барабани, пеят и разговарят.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин