Най-интересните забележителности на Севиля - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-интересните забележителности на Севиля
Автор: Елена Исаева

Културната, търговска и финансова столица на Андалусия – Севиля е разположена в долината на река Гуадалкивир, там, където реката се влива в Атлантическия океан. Градът има изключително интересна архитектура, смесица с мавританската, където много дворци от XVII век са прекрасно запазени и до днес.

1. Една от най – впечатляващите сгради на Севиля е дорецът Алказар, който е включен в списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство.

Най-интересните забележителности на Севиля
Снимка: pixabay.com

2. Друга не по – малко забележителна сграда е катедралата Санта Мария де ла Седе, която е построена през XV век върху руини на мавританска джамия.

3. Базиликата де ла Макарена е сравнително нова сграда от началото на XX век в стил севилски барок, построена на мястото на опожарена църква. В църквата се намира музей, в който са показани по – голямата част от съоръженията и облеклата на бикооборците.

4. Църквата Ел Салвадор е една от католическите църкви в Севиля, построена върху руини на храмовете на римляни.

5. Разходете се край реката до кулата Торе дел Оро, построена от арабите през XII век, която е добре запазена част от крепостна стена, строена по време на мавританското управление, за да пази града. Някога кулата е била използвана за затвор и съкровищница. В наши дни тук има музей.

6. Къщата на Пилат също буди интерес. В центъра н асградата във вътрешния двор им акрасив фонтан, заобиколен с много зеленина.

7. Сградата на кметството също е много красива, построена през XVI век. Фасадата е украсена с фигури, изобразяващи митологични сцени. В сградата се намира градският архив, където се съхраняват исторически документи.

8. Друга интересна сграда е дворецът на Сан Телмо. Някога тази сграда е била училище, кралска резиденция и седалище на архиепископа.

9. В красива и интересна сграда, строена през XVI век се помещава хранилището с архива на Индия – около 43 000 исторически тома документи.

Най-интересните забележителности на Севиля
Снимка: pixabay.com

10. Не може да подминете и Кралската тютюнева фабрика – строена през XVIII век. Тук навремето са работели по няколко хиляди жени, като са произвеждали тютюневи изделия за цяла Европа. Любопитен факт е, че точно тук се разиграват сцените на операта Кармен на Жорж Бизе.

11. Коридата се е провеждала в специално построената за това арена за бикове, строена в продължение на 120 години – от 1761 г. до 1881 г.

12. Направете си разходка в историческия квартал Санта Круз, чието начало започва от стените на двореца Алказар. Това е най – чаровният квартала на Севиля. С малките и тесни улички, кокетни цветни къщи и екзотична средиземноморска растителност, кварталът пресъздава невероятна атмосфера, поддържайки жив духа на миналото.

13. Разходете се и до площад Испания, за да видите архитектурният ансамбъл, който се намира на него. Създаден е през 20 – те години на миналия век. Всички сгради са построени в стил арт – деко и нео – Мудехар, в средата е изграден фонтан, заобиколен с изкуствен канал. Тук се намира сградата на правителтвото и още многобройни богати имения.

14. През 1992 г. е построен висящ мост на река Гуадалкивир.

15. Севиля е град, богат на паркове и зелени площи. Един от най – известните паркове са бившите кралски градини, намиращи се в близост до двореца Алказар.

Севиля е представител на типичната и автентична испанска провинция Андалусия. Основан през III век пр. н. ера, градът ревностно пази своите забележителности и реликви.

Това е желана и посещавана дестинация от милиони туристи целогодишно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин