Най-добрите градове в Испания, които са пълни с енергия - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите градове в Испания, които са пълни с енергия
Автор: Peika.bg
Най-добрите градове в Испания, които са пълни с енергия
Снимка: pixabay

Испания е разнообразна и динамична страна – пълна с енергия, вълнение и жизненост. Тя предлага уникално преживяване за пътуване.

Всеки град ще ви предложи нещо различно, от случайна интересна архитектурна забележителност до освежаваща традиция, до нови пътеки през национални паркове. Най-добрите градове в Испания никога няма да ви подведат. Те са разнообразни и непрекъснато променящи се, но винаги и постоянно си заслужават посещението – известни с причина и си заслужават шума.

Барселона

Барселона трябва да бъде в списъка ви за пътувания в Европа. Това е един от градовете в Испания, който е страхотен за разглеждане пo всяко време на годната. Забързан и енергичен, винаги има какво да правите там. Барселона е особено вълнуваща през лятото – когато партитата изпълват нощните улици и плажовете привличат местните жители и туристите към дългите дни край морето. Така или иначе, Барселона е един от най-добрите градове в Испания и трябва да го изживеете.

Вероятно най-известната атракция, църквата La Sagrada Familia, заслужава своята туристическа популярност. Тя е впечатляваща, необичайна и недовършена. Резултатът от сто години строителство е драматичен образ, който остава в съзнанието. Сградата се издига и стои силна и впечатляваща. Вътрешността е също толкова сложна и красива. Цветни пръски озаряват интериора от осветени прозорци от цветно стъкло. Трябва да платите и да чакате на опашка, за да видите вътрешността, но това е незабравимо преживяване.

Вълшебният фонтан съчетава музика, светлина и вода. Дом на историята на Пикасо, съхраняващ някои от най-ранните му творби. Модернистичен парк – дефиниран от подобни на мозайка плочки, които украсяват стените му. Това са само няколко причини Барселона да е един от най-добрите градове в Испания.

За да попиете атмосферата на града, разходете се по улица Лас Рамблас. След това се отправете към Barrio Gotico, старата средновековна част на града. Разходете се покрай многото стари църкви, пазари и площади - дори части от древни римски стени. Тези райони на града са само за пешеходци. Улиците са тесни и свободни, за да се изгубите.

Билбао

В сърцето на страната на баските, Билбао слива традициите на баската култура с иновативен дизайн и изкуство. Заобиколен от природна красота, това е вълнуващо и оживено място.

Може би най-известната атракция е музеят Гугенхайм. Блестяща, остра, естетически и артистично завладяваща сграда, музеят наистина привлича. И с право – вътрешността е дори по-интересна. Не само продължава иновативната архитектура, но и изложбите са значими и интересни. Музеят популяризира колекция от модерно изкуство - рай на съвременното творчество. Той винаги се променя, въвеждайки нови произведения и стилове. Гугенхайм е основна привлекателност на Билбао, което помага да се превърне в един от най-добрите градове в Испания.

Архитектурата на градските улици е също толкова привлекателна в Гугенхайм, макар и по различен начин. В стария град все още има красиви сгради с червени балкони – ретро и покрити с цветя. Plaza Nueva е малко по-грандиозен и впечатляващ. Имало седем улици (las 7 calles), които съставлявали първоначалния град. Днес това е централният, автентичен, оживен център на града. Всичко тук е цветно и ви привлича в културата, която се просмуква из улиците. Тесните улички ви водят до таверни, ресторанти, магазини, барове, всички предлагащи изживяване на индивидуалната баска култура. Не пропускайте да се качите до парка на Арчанда и да станете свидетели на зашеметяващите гледки към околността и планината. Гледката е вдъхновяваща и ви кара да разберете защо град Билбао безспорно е един от най-добрите градове в Испания.

Мадрид

И накрая – домакин на футболна слава, притежаващ оригинални произведения на изкуството на Пикасо, дом на енергични градски улици, зелени паркове, изненадващи езера и впечатляващи фонтани, Мадрид несъмнено е един от най-добрите градове в Испания. И си заслужава шума около него.

Имате нужда от време, за да разгледате столицата напълно. Обширният мегаполис дава място на многобройните си атракции. Необходими са повече от уикенд, за да опознаете Мадрид. Но е пълен с обиколки на Segway, автобуси hop-on-hop-off и безплатни пешеходни обиколки, предлагащи напътствия из града. Има дори кабинков лифт Teleferico, който ви дава въздушни гледки.

Вземете местното ястие кочинило за вечеря. Или отпийте кафе на Plaza de Espana или Plaza Mayor, два от многото големи площади, пръснати из Мадрид. Отидете до El Rastro в неделя следобед и разглеждайте из ретро сергиите на пазара. Насладете се на шоколадови кон чурос, станете свидетели на известната скулптура на мечка и ягодово дърво, купонясвайте от късната вечер до ранна сутрин и се потопете в уникалната атмосфера на Мадрид.

Кралският дворец е особено популярна туристическа атракция. Построен от испански мрамор, рамки от махагон и безценни произведения на изкуството, той е великолепна характеристика на културата, а също така притежава богатство в историята. Някога дом на кралете, той съдържа величествено присъствие в града. Произхожда от девети век, стар и потънал в миналото на Мадрид. Вътре декорът остава актуален с модерен стил, променяйки се артистично през годините. Най-впечатляваща сграда на Европа, като посетите, вие попивате както от стареещата история, така и от съвременната култура на Испания.

Има множество архитектурни чудеса, които трябва да бъдат открити. Не забравяйте да разгледате Мадрид, един от най-добрите градове в Испания, и да ги намерите сами.

Гранада

Гранада е един от най-естествено красивите градове в Испания, тъй като се намира под планините Сиера Невада. Но това е и един от значително културно богатите градове в Испания, известен със средновековната архитектура и историята на мавританската окупация. Алхамбра е нейната забележителна и красива характеристика - дворцова крепост на върха на хълм - разкриваща едновременно зашеметяваща природа и величествена култура. 

Други впечатляващи архитектурни елементи като катедралата и кралския параклис също си струва да бъдат посетени. Но за да прегърнете напълно един от най-добрите градове в Испания, разходете се из неговите тесни местни улички. Прегърнете стереотипите на Испания – вземете бира, заедно с малко тапас и гледайте фламенко шоу. Едно място за това е в областите Албайсин и Сакромонте. Богати на история, те също са пълни със светлината на красивите залези, автентична, гостоприемна испанска култура и пещери. Прекрасна комбинация от цялата красота, която страната може да предложи, не забравяйте да изживеете Гранада - един от най-добрите градове в Испания.

Величието на един град винаги е субективно – базирано на личен опит и истории от пътуване. Но тези градове в Испания са многократно възхвалявани като едни от най-добрите, които страната може да предложи. В тях има едно основно, качество, което се просмуква по улиците и всеки, който се разхожда из тях. Докосва всеки турист, който посещава и всеки местен, който живее там. Ето защо това са най-добрите градове в Испания. И ето защо трябва да ги посетите, точно сега.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин